Povežite se s nama

Život i društvo

Veliko srce Varaždinbrega napunilo blagdanski stol potrebitima

Objavljeno:

- dana

DVD VARAŽDINBREG

U duhu Božića članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Varaždinbreg organizirali su u utorak, 20. prosinca  dobrotvornu akciju prikupljanja prehrambenih i higijenskih proizvoda za Socijalnu samoposlugu u Varaždinu – “Kruh sv.Antuna”.

Akcijom je obuhvaćeno prvenstveno područje djelovanja DVD-a Varaždinbreg, ali se pomoću raznih načina oglašavanja pokušalo uključiti i ostale mještane Općine Gornji Kneginec te sve ostale ljude dobre volje. 

Na akciju se odazvalo pedesetak kućanstava, koji su pokazali svoju empatiju prema potrebitima, te svojim doprinosom nekom napunili božićni stol.

DVD Varaždinbreg je  udruga kojoj je briga za bližnjega primarna stvar,članovi su  također  donirali  artikle ispred udruge, te iskoristili odaziv mještana te im podijelili preventivne letke zaštite od požara u vrijeme loženja vatre u kućanstvu.

Članovi DVD-a Varaždinbreg su  nakon završetka prikupljanja artikala, sve artikle prevezli sa svojim vozilom u prostorije Socijalne samoposluge, gdje su ih dočekali volonteri.

Izvor:
Foto: DVD VARAŽDINBREG

Život i društvo

Na 1. svibnja varaždinski će policajci posebno motriti mopediste i motocikliste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će u srijedu, 1. svibnja, u vremenu od 12 do 20 sati, operativnu akciju „Mopedisti i motociklisti“ s ciljem utvrđivanja prekršaja od strane ove skupine sudionika u prometu te prekršaja drugih sudionika u prometu, kojima se ugrožava sigurnost mopedista i motociklista.

Akcija će se provoditi na cijelom području Varaždinske županije, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih, javila je policija.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ožujak je na varaždinskom području bio iznadprosječno kišan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U većini Hrvatske je tijekom ožujka zabilježeno više oborine u odnosu na prosjek, a u Zadru je ožujak 2024. bio najkišovitiji u povijesti mjerenja na toj postaji. Samo je u istočnim predjelima količina oborine bila manja od prosjeka za ožujak, ukazuju najnoviji podaci DHMZ-a.

Prema raspodjeli percentila u ožujku 2024. godine ožujak je bio ekstremno kišan u Zadru, vrlo kišan u dijelu srednje Dalmacije (Split, Šibenik), središnje Istre (Pazin) i sjeverne Hrvatske (Varaždin i Zagreb).

Kišne prilike prevladale su u gorju (Parg, Zavižan, Gospić) te zapadnim predjelima kontinentalne Hrvatske, a u Slavoniji je bilo sušno.

Normalne količine oborine zabilježene su u središnjem dijelu kontinentalne unutrašnjosti, dijelu sjevernog primorja (Senj, Rijeka) te krajnjem jugu (Dubrovnik).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje