Povežite se s nama

Život i društvo

Božićni pokloni za vatrogasce ludbreške regije stigli čak iz Norveške

Objavljeno:

- dana

Vrijedna donacija

Vatrogastvo ludbreške regije posljednjih je godina poznato po čestim donacijama vatrogasnih vozila odnosno različite tehnike iz zapadnoeuropskih zemalja.

Naime, skromni fiskalni kapaciteti pojedinih jedinica lokalne samouprave u pravilu ne dopuštaju nabavu novih kamionskih vozila, čija vrijednost  iznosi više od milijun kuna.

Posljednja ovogodišnja donacija znatnih količina osobne zaštitne opreme stigla je iz Norveške, odnosno tamošnje nacionalne vatrogasne škole. Vatrogasne kacige, odijela za prilaz vatri i dišne aparate, među kojima znatan dio potpuno nove opreme, ukupne vrijednosti stotinjak tisuća kuna, vatrogascima iz općina Mali Bukovec i Veliki Bukovec predao je 23. prosinca 2016. član Zapovjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Stjepan Kovaček, dugogodišnji koordinator spomenutih donacija.

Već početkom iduće godine očekuje se novi posjet čelnika britanskih vatrogasnih organizacija ovome kraju, a kako bi se do kraja razradili detalji preuzimanja više vatrogasnih vozila i opreme za spašavanje koja sredinom 2017. godine stiže u Ludbreg i Veliki Bukovec. U planu je i širenje suradnje na druga područja u Varaždinskoj županiji, ali i druga područja Lijepe Naše, ne samo u smislu preuzimanja vrijednih donacija, već i kvalitetnu stručnu obuku.

Izvor:
Foto: Vatrogastvo

Život i društvo

FOTO Primalje varaždinske Bolnice svima otvorile svoje radno mjesto te dale važne informacije o dolasku djece na svijet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u Općoj bolnici Varaždin bilo vrlo edukativno, posebno za trudnice te buduće majke i očeve.

Naime, povodom Međunarodnog dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin pozvale su sve zainteresirane da posjete rodilište te da se upoznaju s njihovim radom.

Odaziv je bio odličan, a to i ne čudi s obzirom da je veza primalje i trudnice izuzetno važna.

Najprije je održano predavanje, a zatim i obilazak rodilište, uključujući i rađaonicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje