Povežite se s nama

U fokusu

Objedinjeni hitni bolnički prijem OB Varaždin pacijente će primati od srijede

Objavljeno:

- dana

Svečano otvorenje zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Varaždin održano je danas, a pacijente će početi primati u srijedu, 12. travnja.

Objedinjeni hitni bolnički prijem je izgrađen u sklopu EU projekta „Uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Općoj bolnici Varaždin“, čija je vrijednost 3,1 milijun eura.

S obzirom da će u novom objektu na jednom mjestu biti smješteni hitni prijemi šest odjela: interne, kirurgije, neurologije, urologije, okulistike i otorinolaringologije, u Općoj bolnici Varaždin doći će do reorganizacije rada, o čemu će građani biti pravovremeno informirani.

Bilo je najavljeno da će na otvorenje doći i Ministar zdravstva Vili Beroš, ali do toga nije došlo. Dr. Zoran Antončić bit će voditelj Objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

– Novi prekrasni prostori Objedinjenog hitnog bolničkog prijema puno će značiti za sve djelatnike, a pružat će najveću moguću kvalitetu zdravstvene skrbi našim pacijentima. Varaždinska Bolnica ima regionalni značaj te zbrinjava pacijete iz okolnih županija, iz bazena od 700.000 stanovnika te time pristavljamo stup zdravstva u Hrvatskoj. Naravno, taj stup čine ljudi, profesionalci koji taj posao obavljaju svjesno, predano i kontinuirano. Ova zgrada podići će razinu kvalitete zdravstvene skrbi, povećati njezinu dostupnost i omogućiti sustavniji pristup pacijentu. Pacijent je tako u središtu zdravstvenog sustava, a baš to to je na pravcu reorganizacije zdravstva u Hrvatskoj – rekao je ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljaka te istaknuo posebnosti OB Varaždin. Zahvalio je Vladi, Varaždinskoj županiji i svim djelatnicima.

Poljak je govorio i o gradnji Centralnog operacijskog bloka vrijednog više od 43 milijuna eura, čiji bi radovi trebali početi sredinom 2023. godine, a njime će sve paviljonske bolničke zgrade biti povezane.

Doc. prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač, predsjednica Stručnog vijeća OB Varaždin, dodala je da će specijalisti šest odjela raditi u Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu da bi pacijenti bili promptno zbrinuti.

– Na struci je da rad posložimo na najbolji mogući način. Imamo puno povjerenje u doktora Antončića i sve voditelje odjela te sve specijaliste i specijalizante koji će se svojim predanim radom truditi da sve uspije. Važni smo svi koji ćemo raditi u novim prostorima. Sve ovo je napravljeno za vas dragi stanovnici Varaždinske županije da bi hitna stanja bila zbrinuta na najbolji mogući način – završila je Kiđemet-Piskač.

Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije, govorio je o tri važne akreditacije koje ima Opća bolnica Varaždin.

– Uvijek i iza svega stoje ljudi. Ova će godina za Varaždinsku županiju biti godina zdravstva. Počinjemo danas otvaranjem OHBP-a, za oko dva mjeseca nastavljamo s otvaranjem Spinalnog centra u Varaždinskim Toplicama, zatim započinju radovi gradnje Centralnog operacijskog bloka, a krajem godine počinje gradnja nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo. Cilj svega ovoga je podizanje kvalitete zdravstva u Varaždinskoj županiji. Veseli da osim novih objekata i opreme da trenutno imamo 146 liječnika na specijalizacijama, od toga ih je 115 iz OB Varaždin. Ove godine pripremamo još 54, od toga 34 iz OB Varaždin. Zahvaljujem uposlenicima Bolnice jer oni su ti koji daju prevagu – rekao je župan.

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje