Povežite se s nama

Sport

Kovačević: Sada ćemo sve napraviti da ne bi pokvarili našu uspješnu sezonu

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina poraženi su od Osijeka 3:1 u sklopu 32. kola SuperSport HNL-a.

<<Osijek slavio u Varaždinu: treći uzastopni poraz momčadi Marija Kovačevića

– Osijek je bio konkretniji. Ne smijete tako griješiti protiv ekipe kao što je Osijek. Prva dva gola smo im poklonili. Ne mogu reći da moji igrači nisu htjeli. Imali smo dobrih situacija, no takav je bio dan da lopta nije htjela u gol – rekao je Mario Kovačević, trener Varaždina koji je dodao da ih je poremetila ozljeda na zagrijavanju Tonija Teklića, koji se uhvatio za koljeno.

– To nas je nekako poremetilo i onda smo primili taj rani pogodak. No, moji igrači se nisu predavali do kraja. Raduje me što smo napokon uspjeli postići pogodak – dodao je Kovačević čija je momčad tri posljednje utakmice nije osvojili ni boda.

– Šteta da barem nismo uzeli koji bod, no Liga 10 je stvarno kvalitetna. Sada ćemo sve napraviti da ne bi pokvarili našu uspješnu sezonu – zaključio je Kovačević.

Njegova ekipa sada drži 7. mjesto Lige s 39 osvojenih bodova, a u idućem kolu gostuje kod Šibenika. Susret se igra u petak, 5. svibnja u 18 sati.

Sport

Kajak kanu klub Varteks organizirao 27. Memorijal Siniša Razlog

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kajak kanu klub Varteks organizirao je 27. Memorijal Siniša Razlog u kajak kanu spustu. Na stazi dužine 3,5 kilometra voženoj po kanalu HE Varaždin nastupilo je 55 posada iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Prva mjesta od Varaždinaca osvojili su Borna Valjak polaznik škole kajaka, Marin Bjeliš kod kadeta u kajaku, Hana Valjak u kajaku kod kadetkinja, Matija Novak u kajaku kod juniora, Emil Milihram u kajaku kod seniora, Mate Bijeliš u turističkom kajaku, Danijel i Ervin Mijatović u kanu dvosjedu i Davorin Šestanj i Patrik Rauš u turističkom kanu dvosjedu.

Na drugo mjesto plasirali su se u kajaku Neo Vugrek kod kadeta, Leona Habek u kajaku kod kadetkinja, te Robert Rauš i Mario Peček u turističkom kanu dvosjedu.

Na treća mjesta plasirali su se Lucija Plantak u kajaku kod mlađih kadetkinja, Andrija Novak u kajaku kod mlađih kadeta, Domagoj Cerovečki u kajaku kod kadeta, Nikola Novosel u kajaku kod seniora, Veljko Milihram u kanu jednosjedu i Nikola Novak u turističkom kajaku.

Matija Novak bio je 4. kod kadeta u kajaku, kao i Dina Stanković kod mlađih kadetkinja i Darko Tomašek i Igor Krajcar u turističkom kanu dvosjedu.

Na 5. mjesto plasirali su se Viktor Žmegač u kajaku kod kadeta, Dino Šimek  u kajaku kod veterana i Damian Kukec u kajaku kod seniora.  

Goran Vugrek u bio je 7. u kajaku kod seniora, a Michel Ivić 9. u kajaku kod veterana. Kajak kanu klub organizira Kup mladih Varaždin i Otvoreno seniorsko prvenstvo Varaždina u kajak slalomu koji će se održati u nedjelju 5. svibnja kod mostova na rijeci Dravi s početkom u 11:00.

Nastavite čitati

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje