Povežite se s nama

Crna kronika

Posavec: Za vozača koji je kod Brezničkog Huma autocestom vozio u krivom smjeru predložit ćemo maksimalnu kaznu

Objavljeno:

- dana

Pronađen je vozač kamiona koji se u utorak, 9. svibnja okretao na autocesti od Varaždina prema Zagrebu. Kako je potvrdila policija, stigla im je dojava građana. Vozača su pronašli na državnoj cesti kod Mirkovca i čeka ga velika kazna, javlja RTL.

Naime, kamion se kretao u kontra smjeru na autocesti A4 Zagreb – Goričan kod čvora Breznički Hum. HAC-ove kamere snimile su trenutak kad je vozač kamionom ušao u krivi smjer.

Danijel Posavec iz varaždinske policije detaljno je ispričao kojim se putem kretao kamion.

– Kretao se iz smjera naplatne postaje Sveta Helena u smjeru Varaždina, kod prometnog čvora Breznički Hum skreće ulijevo, dolaskom do naplatnih postaja Breznički Hum, on se okreće u suprotnom zabranjenom smjeru i ne izlazi u tom čvoru prema dopuštenom smjeru, nego prema zabranjenom smjeru, i to prema Varaždinu. Odmah nakon uključivanja na glavnu autocestu, on se odlučuje na samoubilački pohod, okretanje na autocesti – rekao je Posavec te dodao da će se za vozača predložiti maksimalna kazna i to u iznosu od 3830 eura te zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Hrvatske na 18 mjeseci.

<<Kamion jurio u suprotnom smjeru na autocesti kod Brezničkog Huma!

PU varaždinska je danas poslala i izvješće o događaju, evo što se dogodilo: “U utorak, 9. svibnja, oko 11.40 sati na autocesti A4, kod čvora Breznički Hum, 37-godišnji rumunjski državljanin upravljao je teretnim vozilom. Isti se iz smjera naplatne postaje Breznički Hum uključio u promet na zapadnu kolničku traku u smjeru Varaždina u zabranjenom smjeru pri čemu je na autocesti s fizički odvojenim kolničkim trakama za promet vozila, iako nije smio kretao na dijelu kolnika namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera u suprotnom ili zabranjenom smjeru. Tom je prilikom vožnjom unatrag započeo radnju vozilom polukružnog okretanja, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja i položaju svog vozila, iz kojeg razloga je zadnjim dijelom priključnog vozila udario u zaštitnu odbojnu ogradu. Nakon prometne nesreće vozač je navedenim teretnim vozilom, napustio mjesto prometne nesreće, a da oštećenom vlasniku odbojne ograde, nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. 37-godišnjak je naknadno pronađen kojom prilikom je odbio alkotestiranje. Priveden je u prostorije PPRP Varaždin, te će 10. svibnja biti doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje ukupne novčane kazne u iznosu do 6480 eura i kazna zatvora u trajanju do 120 dana te izricanje zaštitne mjere zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH u trajanju do 24 mjeseca.”

Crna kronika

Policija traži počinitelja koji je provalio u župni dvor u Natkrižovljanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa
Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, nepoznati je počinitelj provalio u prostorije župnog dvora u Natkrižovljanu, javila je PU varaždinska.

Tada je iz jedne prostorije lopov otuđio vrećicu s kovanim novcem.

Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja navedenog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na Praznik rada u Svibovcu Podravskom na četverociklu vozila dvoje djece pa su sletjeli u raslinje i ogradu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U srijedu, 1. svibnja, oko 16.20 sati u Dravskoj ulici u Svibovcu Podravskom, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Žena starosti 33 godine upravljala je četverociklom na kojem je prevozila dvoje djece u dobi od 8 i 10 godina te se kretala Dravskom ulicom u smjeru Poljske ulice.

Prilikom izlaska iz blagog desnog zavoja, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je sletjela u desno van kolnika na zelenu površinu. Vozilo se nastavilo dalje kretati te je udarilo u ukrasno raslinje, a potom i u metalnu dvorišnu ogradu, uslijed čega se prevrnulo na lijevi bok, javila je varaždinska policija.

Vozačica i 10-godišnje dijete su pritom pali na zelenu površinu, pri čemu su ozlijeđeni, dok 8-godišnje dijete nije palo iz vozila, niti je ozlijeđeno. Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje