Povežite se s nama

Međimurje

FOTO Djeca Festivalom sporta i Smotrom učeničkih zadruga otvorila program Dana Grada Čakovca

Foto: Grad Čakovec

Objavljeno:

- dana

Mali sportaši i sudionici Smotre učeničkih zadruga otvorili su manifestaciju „Dani Grada Čakovca 2023.“, kojom se obilježava 29. svibnja, Dan Grada Čakovca.

Veselja, druženja i osmjeha u Čakovcu nije nedostajalo kada su centar grada ispunili vrijedni zadrugaši sa svojim rukotvorinama i energični sportaši, koji su pokazali vještine u sportu u kojem su najbolji.

Da Čakovec živi sport potvrdilo je otvaranje Dana Grada Čakovca, istoimenom manifestacijom u organizaciji Zajednice sportova Grada Čakovca. Velik broj djece okupio se po šesti puta na Trgu Republike i omogućio čakovečkim sportskim klubovima da predstave svoje aktivnosti na štandovima i sportskim poligonima. Kako uživo izgledaju nogomet, košarka, rukomet, odbojka, judo, tenis, gimnastika, rolanje ili stolni tenis bilo je prezentirano na mini sportskim borilištima koja su u srcu grada bila prilagođeni djeci i mladima.

U okviru obilježavanja Dana Grada Čakovca održala se i Županijska smotra učeničkih zadruga. Organizator i škola domaćin je i ove godine Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec sa svojom Učeničkom zadrugom „Fijolica“, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Grada Čakovca i osnivača Grada Čakovca. Velik broj građana i gostiju tim je povodom stigao u Čakovec, dao podršku svim sudionicima, razgledao i kupio pokoji proizvod učeničkih zadruga međimurskih škola.

Njihov rad i početne korake u svijetu rada, kreativnosti i poduzetništva, ali i male sportaše, svojim su dolaskom podržali čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini i međimurski župan Matija Posavec čestitavši pritom organizatorima i njihovim predstavnicima, predsjedniku Anđelku Crnčecu i tajniku Tomici Jakopcu te ravnateljici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec Dragici Benčik sa suradnicima.

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje