Povežite se s nama

Kultura

Mješoviti pjevački zbor Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva zlatni u Puli, pohvala stigla i prof. Janji Knapić

Objavljeno:

- dana

Mješoviti pjevački zbor Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva sudjelovao je na velikom međunarodnom natjecanju zborova Istria Cantat  u Puli 20. siječnja te ostvario izniman uspjeh!

Na natjecanju, koje se održalo u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa Zagreb, sudjelovalo je šestotinjak pjevača iz 23 zbora i vokalnih skupina iz svih krajeva Hrvatske i Slovenije.

Zbor je za svoj uspješan nastup pod umjetničkim vodstvom maestre prof. Janje Knapić u kategoriji popularne glazbe od međunarodnog ocjenjivačkog odbora primio zasluženu zlatnu nagradu.

Da uspjeh bude potpun i još veći, sjajna maestra Janja Knapić je od ocjenjivačkog odbora primila Posebnu nagradu umjetničkoj voditeljici za posebni umjetnički dojam.

– Ova velika priznanja nagrada su svim pjevačima zbora i maestri Janji Knapić za naporni rad na probama zbora, ali i obaveza da se ustraje u unapređivanju i kvaliteti zborskog pjevanja koja je postignuta u dosadašnjem radu – ističu u Zboru.

Tako je mješoviti pjevački zbor na najbolji mogući način krenuo u novu godinu i sezonu u kojoj će obilježiti i proslaviti veliku obljetnicu 80 godina od osnivanja 1938. godine kada su ga kao muški zbor osnovali vrijedni Varaždinski obrtnici.

– Obilježavanje velike obljetnice smo uspješno započeli i obilježavati ćemo je brojnim aktivnostima, a za kraj godine pripremit ćemo Svečani koncert u našem HNK Varaždin
uz mnoge poznate goste i prijatelje zbora – dodali su.

Kultura

Puhački orkestar grada Ludbrega ostvario povijesni rezultat, osvojili zlatnu plaketu na državnom susretu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Puhački orkestar grada Ludbrega nastupio je na Državnom susretu puhačkih orkestara u Zagrebu.

Ovaj 37. po redu susret održan je u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a s velikim brojem sudionika i kvalitetom glazbenog programa, u punom sjaju predstavljena je snaga kulturno-umjetničkog amaterizma kao važnog nositelja glazbene kulture.

Ludbreški puhači ostvarili su povijesni rezultat donijevši u Ludbreg prvu zlatnu plaketu s osvojenih 90 bodova u C kategoriji.

Orkestri sudionici državne razine natjecanja svoje su mjesto izborili putem županijskih smotri i samostalnih preslušavanja.

Nastavite čitati

Kultura

Koncert Big banda i Ansambla za popularnu glazbu Glazbene škole u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na odjelu za puhačke instrumente postoje dva orkestra – srednjoškolski i osnovnoškolski orkestar u koje su uključeni svi učenici odjela, kao i Big Band i Jazz orkestar koji učenici mogu pohađati fakultativno.

Nakon što su se osnovnoškolski i srednjoškolski članovi puhačkog orkestra varaždinskoj publici predstavili na koncertu, ovog će utorka doći red na članove Big banda Glazbene škole u Varaždinu i Ansambla za popularnu glazbu.

Članovima Big banda Glazbene škole u Varaždinu na sceni će se pridružiti i njihov voditelj Gordan Perši, a Ansambl za popularnu glazbu predstavit će se pod vodstvom svog nastavnika Marka Prepelića.

Ne propustite priliku čuti talentirane učenike varaždinske Glazbene škole. Koncert će se održati 21. svibnja 2024. godine u 19.00 sati na Kazališnom trgu. U slučaju lošeg vremena, koncert će se održati na prostorima Scene Rogoz.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje