Povežite se s nama

Život i društvo

Više od 100 djece sudjelovalo na „1. Bonbon kupu Lepoglava“

Objavljeno:

- dana

Učenici lepoglavske osnovne škole „Ante Starčević“ zadnji su dan nastave tradicionalno obilježili sportskim danom.

No, ovog su puta, na inicijativu Dijabetičkog društva Lepoglava i uz logističku podršku Zajednice športskih udruga grada Lepoglave sportski dan obilježili odigravanjem „1. Bonbon kupa Lepoglava“.

Radi se o aktivnosti koju su učenici prethodno upoznavali na Otvorenoj zabavnoj školi nogometa, a koja na zanimljiv i zabavan način klincima nudi malo drugačiju nogometnu igru. Nastojeći na simboličan način obilježiti kraj nastavne godine skretanjem pažnje na izazove koje nosi dijabetes, kolokvijalno znan i kao šećerna bolest, volonteri Dijabetičkog društva Lepoglava pokrenuli su aktivnost odigravanja nogometnog turnira prigodnog naziva „Bonbon kup“. Igra je to u kojoj učenici i učenice igraju nogomet, ali svatko za sebe iako su u timovima. Timove mijenjaju nakon svakog kola, a jednostavnim matematičkim izračunom možemo pratiti najuspješnije pojedince.

– 1. Bonbon kup Lepoglava ima tendenciju postati tradicionalna aktivnost za završetak nastavne godine, a nakon što je ovo prvo izdanje ugodno iznenadilo kako nas organizatore tako i same učenike i učenice, vjerujem da uz dodatni angažman i još poneku prateću aktivnost možemo polako pripremati i drugo izdanje – kazao je Hrvoje Kovač iz Dijabetičkog društva Lepoglava dodavši pritom kako dijabetes sve češće napada mlade ljude, uključujući djecu te kako na ovakav kreativan, zabavan i inovativan način možemo raditi na informiranju djece i mladih, a samim time i na prevenciji bolesti.

Terene za igru i prigodne nagrade pripremila je ekipa Zajednice športskih udruga grada Lepoglave, a nakon odigranih 5 kola, u najbolje pojedince, koji bodove skupljaju pobjedama i neriješenim susretima svojih timova te postignutim golovima, upisali su se Marko Kramarić sa 114 osvojenih bodova, drugo mjesto dijele Emanuel Bistrović i Viktor Čretni sa 113 osvojenih bodova dok je treći najbolji pojedinac Marijano Mošocki s osvojena 93 boda.

Među učenicama, najuspješnije su bile Lucija Borlinić (92), Nika Ferk (86), a Aida Borovec, Aleksandra Milić 75 i Vanessa Šobak (75) s istim brojem osvojenih bodova zauzele su treće mjesto.

Ljeto za klince u Lepoglavi tako je otpočelo kroz zabavu i smijeh, a planirane aktivnosti Dijabetičkog društva Lepoglava tijekom ljetnih će mjeseci ponuditi raznovrstan sadržaj i za ostale građane, a sve s ciljem pravovremenog informiranja i senzibilizacije javnosti o bolesti i komplikacijama koje nosi dijabetes.

Život i društvo

I Trnovec Bartolovečki u društvu onih s najbržim internetom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Trnovec Bartolovečki i tvrtka Infrastruktura Ludbreg sklopile su Ugovor o izvođenju radova na nastavku izgradnje optičke mreže, odnosno stvaranju preduvjete za povezivanje naselja. Ugovor je uime Općine Trnovec Bartolovečki potpisala načelnica Verica Vitković, a uime tvrtke iz Ludbrega direktor Stanislav Magić.

Vrijednost radova iznosi 31.056,25 eura s PDV-om, a izvođač radova se obvezao da će ih završiti u roku od šezdeset dana. Radovi će biti izvedeni u skladu s Idejnim projektom – za izgradnju građevine SVK priključak – poveznica Trnovec-Bartolovec i Šemovec-Zamlaka koji je izradila tvrtka Infrastruktura Ludbreg. Izgradnjom poveznice Trnovec-Bartolovec i Šemovec-Zamlaka stvaraju se preduvjeti da u skorije vrijeme krene izgradnja optičke mreže u ostalim naseljima Općine.

Na potpisivanju Ugovora o izvođenju radova na izgradnji optičke mreže – povezivanje naselja, načelnica Općine Verica Vitković istaknula je kako je zadovoljna što se stvaraju preduvjeti kako bi svi stanovnici na području Općine Trnovec Bartolovečki ubuduće imali brži internet.

– Na temelju sklopljenog ugovora s izvođačem radova održan je i pripremni sastanak zajedno s izvođačem i nadzornim inženjerom, tako da je dobivena suglasnost Hrvatskih cesta za prokop duž dionice DC2 i radovi mogu početi. Rok za izvođenje je 60 dana i očekujem da će kroz naredni period izvođač to i izvršiti, što je preduvjet da se spoje ostala naselja s optičkom mrežom u Trnovcu. Nakon toga čekamo još da Elektra zamijeni drvene stupove u naselju Bartolovec duž prometnice DC2, kako bi kablovi mogli biti provučeni kroz betonske stupove – rekla je načelnica Vitković.

Dodala je da će, kada se izgradi optička mreža u potpunosti, sva naselja imati mogućnost priključenja na optiku, a Općina će sufinancirati stopostotni iznos priključka.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ivana Banfić dolazi u Donju Voću, a povod je sportski

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: AK Varaždin

Špilja Vindija Trail ove godine postaje Špilja Vindija Trail & Dance, objavila je Turistička zajednica područja Sjever Zagorja.

U subotu, 29. lipnja Donja Voća postaje epicentar trčanja, čagice i totalnog ludila. U 18 sati posjetitelje čeka najzabavnija utrka po zagorskim bregima, a nakon toga od 20 sati najluđa zabava na dancepartyju uz DJ- i nezaboravan koncert Ivane Banfić. Ulaz je slobodan.

I to nije sve, između utrke i koncerta, u 19:30 sati sve koji dođu učekuju prve Wannabe neandrtalske sportske igre u kojima sa svojom ekipom možeš odmjeriti snage u neandertalskim sportovima, a za najbolje su osigurane i nagrade za pamćenje.

Tigrasti, zebrasti i šareni outfiti te šuškave trenirke su obavezne, a prijave trkača su na stotinka.hr. Start i cilj utrke su kod NK Vindija Donja Voća, a tamo će biti postavljena i pozornica.

Utrka je organizorana u suradnji s Atletskim klubom Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje