Povežite se s nama

Zabava & Stil

Colonia, Art & Wine, bubble football i još mnogo toga zabavnog na Jailhouse festivalu u Lepoglavi

Objavljeno:

- dana

Od 10. do 16. kolovoza 2023. godine u gradskom parku u Lepoglavi održat će se Jailhouse festival. Bit će to sedam nezaboravnih dana kulturnih, zabavnih, edukativnih i sportskih događanja, a organizatori su na društvenim mrežama najavili što nas sve očekuje.

Tako je 10. kolovoza, na dan otvorenja festivala, u 18 sati u TKIC-u na rasporedu Quiz night. Prijaviti se mogu timovi od maksimalno četiri člana putem linka na Facebook stranici Jailhouse festivala.

U petak, 11. kolovoza, u Gradskom parku Lepoglava od 17 sati ne propustite Art & Wine, aktivnost koja će se ove godine održati drugi put, a za sudjelovanje je potrebna prijava putem obrasca na Facebook stranici festivala ili putem maila na [email protected] ili na broj mobitela 0995020371.

– Pošalji svoje ime i prezime, datum rođenja i kontakt i to je to. Dođeš, družiš se, a uz čašicu vina i stručno vodstvo umjetnik u tebi više nije skriven, već osjeća zov slobode! – poručuju organizatori.

Isti dan, 11. kolovoza, na košarkaškom igralištu u parku od 18 sati i 30 minuta održat će se Jail Hakl 3 na 3.

– Možda nije najstariji sport na svijetu, ali je definitivno jedna od najdugovječnijih aktivnosti Jailhouse festivala. Možda nije najpopularniji sport na svijetu, ali je nama (i vama) izrazito važan, jedinstven! Duh i ugođaj ulice, vrući ljetni asfalt, pregršt talenta, dobre atmosfere, pozitivnog natjecateljskog duha – to je Jail hakl 3 na 3 – ističu organizatori, a za ovu je aktivnost također potrebna prijava. Kotizacija po ekipi iznosi 20 eura, a prijavljuju se ekipe od minimalno 3, a maksimalno 4 člana.

Ove godine na pozornicu Jailhouse festivala stići će svevremenska Colonia. Nastupit će u subotu, 12. kolovoza, u lepoglavskom parku i, kako kažu organizatori, zaljuljati cijeli gradski park, pozornicu i sve posjetitelje. Koncert će početi u 23 sata.

Iste večeri, odnosno 13. kolovoza u 1 sat iza ponoći, na istom će mjestu nastupiti Nesho & Cho.

Bubble football polako, ali sigurno postaje tradicijom Jailhouse festivala, a ove godine ponovno se vraća, i to 13. kolovoza s početkom u 15 sati u gradskom parku.

– Nikad zabavniji, nikad luđi, nikad nestvarniji nogomet nego ovakav kakav ćeš ponovno zaigrati ili tek po prvi put isprobati u Lepoglavi – ističu organizatori. Za sudjelovanje je potrebna prijava putem obrasca na Facebook stranici, ili dolazak na mjesto događaja barem sat vremena ranije.

Za rekreativce i ljubitelje nogometa 14. kolovoza u 18 sati i 30 minuta na košarkaškom igralištu u parku na rasporedu je Jail Nogač 3 na 3 – nogometni turnir koji nas vraća na ulice, koji budi dijete u nama, dijete kojem nije bio bitan gol, lopta, ma bilo kakva oprema, nego dijete koje je stalo na podlogu i odlučilo, pod svojim uvjetima i na svoj način, uživati u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, rekli su organizatori.

Ovdje je također potrebna prijava, a kotizacija iznosi 20 eura, pri čemu sav prikupljeni iznos ulazi u nagradni fond. Prijavljuju se ekipe od 3 ili 4 igrača, a ako se radi o ekipi koju čine 4 igrača, jedan igrač je zamjena. Kao i uvijek, tu su i popratni sadržaji koji će upotpuniti ovu aktivnost.

Na festivalu neće nedostajati ni smijeha, pa će tako 15. kolovoza u 21 sat u parku nastupiti popularni Vlatko Štampar.

Za one nešto mlađe 15. kolovoza u 16 sati u parku održat će se Bajkovita čajanka.

– Naši prijatelji iz susjednog nam planinarskog malog grada na Jailhouse će donijeti bajkovitu čajanku, njihovu već sada dobro poznatu aktivnost za one najmlađe među nama. A ti najmlađi su oni čiji su smijeh, zadovoljstvo i samo postojanje jedni od najljepših oblika slobode. Na bajkovitoj čajanci oni se druže, slikaju, piju i papaju, jednom riječju – zabavljaju. Dodjeljivati će se nagrade za najbolje odjevenu vilu i kraljevića, stoga svi mali i veliki, odjenite svoje najkreativnije bajkovite kostime. Pridružite nam se, bajkoviti lepoglavski park, bajkoviti Jailhouse i bajkovita čajanka vas čekaju! – najavili su organizatori.

Dobro raspoloženje nastavit će se 16. kolovoza, kada će s početkom u 20 sati i 30 minuta u parku posjetitelje zabavljati Kerekesh Teatar sa svojom predstavom „Beba“.

Novost ovogodišnjeg izdanja festivala je HangOut&ChillOut zona u kojoj će se održati niz aktivnosti.

– Posebnost ovog događanja je isto kao i putovanje svijetom – ulaziš u nepoznato. Tek će ti dan ranije, ovdje negdje, pisati što možeš očekivati od aktivnosti, kakvu ekipu, glazbu, igru ili nešto drugo. Ima nešto u nepoznatom jel’ tako? E pa ti imaš priliku nepoznato pretvoriti u poznato. Usudi se, istraži, pronađi i osjeti slobodu! – poručili su organizatori na Facebook stranici.

Zabava & Stil

Faringaši obilježili 35 godina rada, pridružili se Kavaliri i Rajko Suhodolčan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji glazbeni brend Ivanca i Prigorca, glazbeni sastav Faringaši, u nedjelju je u Prigorcu cjelodnevnim programom obilježio svoj jubilej – 35 godina rada i djelovanja.

Nedjelja je ujedno bila i dan velikog vjerskog slavlja u Prigorcu, jer su se brojni vjernici i hodočasnici ovdje tradicionalno okupili na proslavi blagdana Duhova u kapeli Sv. Duha, gdje je misu predvodio ivanečki župnik vlč. Tihomir Kosec.

U organizaciju cijelog slavlja uključili su se i Mjesni odbor te Udruga građana Prigorec, a cijelom događaju pravi je proštenjarski duh dala i ponuda štandova.

Proslava Duhova započela je tijekom prijepodnevnih sati zabavnim programom u dvorištu Područne škole, a koji je nastavljen i tijekom popodnevnih sati. Na početku poslijepodnevnog programa sve okupljene je u ime Grada Ivanca pozdravio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić te Faringašima uputio čestitke u povodu njihova jubileja.

Naglašavajući da su svih tih godina zaštitni glazbeni znak cijelog našeg grada, Friščić je Faringašima poželio još niz uspješnih hitova i plodnih stvaralačkih godina.

-Vjerujem također da ćete već iduće godine svjedočiti ovdje novom projektu – gradnji društvenog centra u Prigorcu – najavio je Friščić domaćinima i gostima.

Proslavi 35 godina rada Faringaša pridružili su se i njihovi prijatelji s estrade. Zapjevao je i Rajko Suhodolčan, uz čije su pjesme brojni posjetitelji zaplesali i zapjevali. A vrhunac vesele proslave svakako su bili gosti iznenađenja – popularni Kavaliri iz Bednje pa stoga i ne čudi da je atmosfera bila izvrsna, a potrajala je sve do večernjih sati.

S obzirom na veliku posjećenost i dobre reakcije posjetitelja, organizatori jednako bogat program najavljuju i dogodine, a bit će, kažu, i novih momenata kojima će se nastojati obnoviti i zaboravu oteti neki stari običaji vezani uz obilježavanje Duhova u Prigorcu.

Manifestaciju u Prigorcu novčano je podržao Grad Ivanec.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Maturanti se u Varaždinu lagano zagrijavaju za ludi oproštaj od školskih klupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Ovaj tjedan počinje maturantsko ludilo, a već u ponedjeljak, 20. svibnja maturanti se lagano zagrijavaju za ono što slijedi.

Maturantika počinje u srijedu, 22. svibnja, mimohodom maturanata ulicama Varaždina, a tada će biti izabrane i naj-odore. Županija se pobrinula za nagradu za pobjednički razred, a to je izlet u adrenalinski park Vručina kod Ludbrega.

U četvrtak, 23. svibnja, u Parku mladih održat će se sportski dan, a Zaklada Sveti Mihael je pripremila vrijedne nagrade za najupornije i najizdržljivije maturante. U petak, 24. svibnja, točno u podne, maturanti će na Kapucinskom trgu zaplesati kvadrilju i poslati poruke mira. Za plesanje quadrille su ove godine prijavljena 454 maturanta 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje