Povežite se s nama

Međimurje

“Ovogodišnje Porcijunkulovo bila je najbrojnija manifestacija koja je ikad održana u Čakovcu i Međimurju”

Objavljeno:

- dana

Središnjim misnim slavljem 2. kolovoza, posljepodnevnom dodjelom nagrada najboljim izlagačima te večernjim koncertima, među kojima je najveći bio ona klape „Intrade“, završilo je 59. Porcijunukulovo.

Dojmovi posjetitelja koji svakog sata pristižu Turističkoj zajednici grada Čakovca su vrlo dobri, a to i pokazuju prve brojke, objavio je Grad Čakovec.

– Prema procjenama organizatora i policije, Čakovec je ovih dana posjetilo oko 250.000 ljudi, što je najviše dosad. Unatoč, velikom broju posjetitelja, Policijska uprava Međimurska nije zabilježila niti jedan veći prekršaj ili značajnije remećenje javnog reda i mira. Povećan broj vozila koja su ove dane prometovala gradskim prometnicama, nisu stvorila prometne čepove i zastoje. Iako je cijelo središte grada bilo u znaku Porcijunkulova, sve javne službe radile su nesmetano. Prema podacima Grada Čakovca izlagačima je izdano 220 rješenja za rad. U taj broj nisu uračunati ugostitelji, kojih je također bilo mnogo. Iako tek očekujemo podatke o broju fiskaliziranih računa, vjerujemo da će njihov broj kao i ukupno naplaćen iznos biti isti ili veći kao i lani, kad su ugostiteljski objekti registrirani u čakovečkoj Poreznoj upravi imali promet od oko 610.000 eura. Ukratko, bilo je ovo najbrojnija manifestacija koja je ikad održana u Čakovcu i Međimurju, s najvećim brojem sudionika, posjetitelja i programa. Unatoč organizacijskim izazovima, logističkim ograničenjima i vremenskim neprilikama, na kraju je sve ispalo više nego dobro. Za ilustraciju, svakog se dana u gradu istodobno održavalo devet koncertnih nastupa, a svi su bili odlično posjećeni – objašnjeno je na internetskoj stranici Grada Čakovca.

Međimurje

Mursko Središće: podijeljene besplatne članske iskaznice za knjižnicu vrtićarima i prvašićima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Međunarodni dan obitelji, 15. svibnja, djeci vrtićke dobi te učenicima prvog razreda osnovne škole podijeljene su besplatne članske iskaznice za Gradsku knjižnicu i čitaonicu Mursko Središće koje je osigurao Grad Mursko Središće.

Cilj je ove geste potaknuti čitalačku aktivnost kod najmlađih građana, upoznati ih s knjižnicom kao mjestom na kojem mogu posuđivati knjižnu građu, ali i boraviti, učiti i uroniti u bezbrižan svijet knjiga.

Vjerujemo da će posjet djece i roditelja u Gradsku knjižnicu biti zabavna i redovita aktivnost te molimo da se članske iskaznice koriste za posuđivanje isključivo dječje literature, poručili su iz Grada Mursko Središće.

Nastavite čitati

Međimurje

Obavijest o početku priključenja na kanalizaciju u Goričanu – faza 1. prvi dio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Goričan obavijestila je da su Međimurske vode d.o.o. Čakovec započeti postupak za priključenje objekata na javni sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Goričanu za fazu 1- prvi dio, u skladu s važećim Općim uvjetima isporuke vodnih usluga Međimurskih voda d.o.o. od 28.12.2020. godine.

Od utorka, 19.03.2024. godine (ovisno o vremenu) su u Goričanu predstavnici Međimurskih voda d.o.o. obilaskom domaćinstva i prikupljali potrebne podatke i vršiti izradu skice budućeg priključka za objekte, a za potrebe sklapanja ugovora o priključenju na sustav javne odvodnje i korištenju usluga javne odvodnje i pročišćavanja.

Kada s predstavnikom Međimurskih voda građani dogovore položaj budućeg priključka na javni sustav odvodnje i dostavite potrebne podatke kopiju katastarskog plana i kopiju građevinske dozvole (ili izvatka iz gruntovnice) za nekretninu, a za određene korisnike gdje postoje usklađeni podaci iz katastra i gruntovnice, Međimurske vode d.o.o. su već pribavile potrebnu dokumentaciju).

Sklapanje ugovora o priključenju na javnu odvodnju održano je 13.05.2024. (ponedjeljak) u prostorijama društvenog doma Goričan, u razdoblju od 12 do 18 sati. Izvedba radova i priključak je besplatan za domaćinstva, dok će radove spajanja od kuće do priključka dogovarati i angažirati domaćinstva o svom trošku.

Za sklapanje ugovora potrebna je osobna iskaznica i OIB vlasnika nekretnine odnosno budućeg korisnika javne kanalizacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje