Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Spektakl na varaždinskom aerodromu: nastup legendarnog Zoltana Veresa sve ostavio bez daha

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Objavljeno:

- dana

Aeroklub Varaždin ovog vikenda na varaždinskom aerodromu organizira atraktivnu zrakoplovnu priredbu.

U subotu, 19. kolovoza sve je bez daha ostavio nastup slavnog akrobatskog pilota Zoltana Veresa, višestrukog Guinnessovog svjetskog rekordera.

Riječ je o akrobatskom prvaka iz Mađarske, koji već više od trideset godina svojim spektakularnim letačkim programom fascinira gledatelje širom svijeta, od Europe, do Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Japana, pa je tako fascinirao i publiku u Varaždinu.

U letačkom programu publika je imala prilike vidjeti, i imat će prilike vidjeti, budući da se aeropicnik održava i u nedjelju, školsko – borbeni zrakoplov Galeb G-2, sportski zrakoplov LIBRIS 180, školski zrakoplov L-29 Delfin te Pilatuse PC-9, ali i helikoptere MUP-a te balone na topli zrak.

Uz atraktivni letački program, Aeroklub Varaždin i ove je godine za posjetitelje pripremio i bogatu ugostiteljsku ponudu po popularnim cijenama.

Cijena jednodnevne ulaznice za posjetitelje bit će samo 8 eura, a organizatori su za posjetitelje osigurali i besplatni parking uz varaždinski aerodrom.

Život i društvo

FOTO U Varaždinu održano Prvenstvo Hrvatske, čak 20 varaždinskih mažoretkinja izborilo europsku smotru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin je proteklog vikenda ugostio više od tisuću mažoretkinja iz cijele Hrvatske na 27. Prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu.

Sve je započelo jutarnjom smotrom mažoretkinja iz 20 hrvatskih gradova pred gradskom vijećnicom i susretom s gradonačelnikom Varaždina Nevenom Bosiljem te zamjenicom varaždinskog župana Silvijom Zagorec, nakon čega su zaslužnim članovima Hrvatskog Mažoret Saveza dodijeljene strukovne nagrade „Karlo Benko”, „Stanko Mazor” i „Anđelko Zorković” za postignuća i doprinos razvoju mažoret plesa u satruci i izvan nje. Ova posljednja nagrada „Anđelko Zorković” ustanovljena je po osnivači u prvom predsjedniku Hrvatskog Mažoret Saveza, ujedno osnivaču i dugogodišnjem predsjedniku Varaždinskih mažoretkinja Anđelku Zorkoviću.

Obilježavajući 30 godina postojanja Varaždinske su mažoretkinje organizacijom ovoga Prvenstva ujedno proslavile svoj rođendan, a kao rezultat svega nakon solidnih nastupa ostvarile i plasman na Europsko prvenstvo u mažoret plesu koje će u kolovozu biti održano u Beogradu. U 6 različitih kategorija na PH čak 20 Varaždinki je izborilo nastup na Europskom prvenstvu – kadetska formacija, kadetski duo Lena Lakosil i Tia Leona Grabarić, juniorkski solo Manuela Geček i juniorski duo Petra Tržec i Mia Crnčec.

Na dodjeli medalja i pehara uz objavu rezultata u dvorani Arena u nedjelju navečer bili su zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, direktorica Turističkog ureda grada  Jelena Toth, pročelnik grada za sport Dražen Cesar, predstavnik Muzeja anđela Josip Prstec, obitelj pok. Anđelka Zorkovića, te predstavnici sponzora.

– Iako je večernja ceremonija objave rezultata potrajala – zadovoljstvo nakon izvrsne organizacije Državnog prvenstva u mažoret plesu ostaje, pa korstim priliku zahvaliti svim volonterima koji su ovih dana dali sve od sebe da ovu manifestaciju održimo na najvišem mogućem nivou – kazao je na kraju predsjednik Hrvatskog Mažoret Saveza Alen Šćuric, zahvalivši tako svim pojedincima na njihovu uloženom trudu. Ljestvicu je Varaždin podignuo visoko pa je pitanje hoćemo li je ubuduće na isti način moći slijediti – kazao je Šćuric.

Na kraju velika zahvala ide gradu Varaždinu, Turističkom uredu, Zajednici sportskih udruga grada, Varaždinskoj županiji kao i tvrtkama koje su omogućile da Varaždin prvi puta bude domaćin ovog događaja.  

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Ludbrežani pomogli da priroda bude zdravija, a okoliš ljepši

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ludbreg i ove se godine uključio u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj “Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš”.

-Ove smo godine akciju proveli i u sklopu projekta “Od izvora do mora” te ovisno o broju okupljenih volontera i količini prikupljenog otpad moguće je osvojiti nagradni fond za kupnju sadnica drveća za urbano pošumljavanje. Najvažniji cilj ove akcije je masovno uključivanje građana i udruga u akciju čišćenja i uklanjanja otpada iz prirode, također i podizanje razine svijesti o čistom okolišu – ističu u Gradu Ludbregu.

Čistilo se diljem ludbreškog područja, a uz predstavnike vijeća mjesnih odbora, uključile su se udruge i građani. Prikupilo se oko 10 tona otpada.

– Ponosno možemo reći da je Zelena čistka u Ludbregu već tradicija. U uređenje i čišćenje okoliša uključuju se sve generacije, a primjetno je manje otpada ostavljenog u prirodi. Zavirili smo u svako naselje, pomogli da priroda bude zdravija, a nama okoliš ljepši. Zahvaljujem svima koji su se uključili u ovu akciju jer upravo je čist okoliš pravo i obveza svih nas – poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje