Povežite se s nama

Život i društvo

U subotu Dan otvorenih vrata Centara izvrsnosti Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Centri izvrsnosti Varaždinske županije ove subote, 16. rujna, organiziraju Dan otvorenih vrata centara.

U vremenu od 9 do 12 sati svi zainteresirani učenici i roditelji tada mogu obići centar izvrsnosti koji ih zanima te u razgovoru s voditeljima i mentorima dobiti odgovore na sva pitanja vezana uz programe i rad u Centru. 

Centri izvrsnosti će se predstavljati u sljedećim školama: 

– Elektrostrojarska škola Varaždin – fizika, hrvatski jezik, astronomija, elektrotehnika, robotika 

– Druga gimnazija Varaždin – nacionalna povijest 

– Gospodarska škola Varaždin – poduzetništvo 

– Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin – kemija 

– Prva gimnazija Varaždin – informatika, biologija, šah 

– Srednja strukovna škola Varaždin – likovna umjetnost 

– Strojarska i prometna škola Varaždin – matematika 

Prijave za upise u Centre počele su 7. i traju do 21. rujna 2023., putem online obrasca koji svi zainteresirani mogu pronaći na mrežnim stranicama Centara: www.civz.hr, a tamo mogu i pročitati više o svakom od 13 centara izvrsnosti. 

Testiranja učenika provodit će se u razdoblju od 30. rujna do 7. listopada 2023., a o točnom mjestu i vremenu testiranja prijavljeni učenici primit će obavijest od voditelja Centra. 

Život i društvo

Radovi na dječjem vrtiću u Hrašćici dobro napreduju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradilište novog Dječjeg vrtića u Hrašćici, prigradskom naselju Grada Varaždina, obišao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Kako se uvjerio u pratnji svojih suradnika i u razgovor s predstavnicima izvoditelja radova, radovi na vrtiću napreduju dobro te bi trebali biti završeni na vrijeme kako bi na jesen bile upisane prve skupine djece.

Do sada su već izvedeni temelji, postavljena je konstrukcija koja je zatim zatvorena panelima te pokrov. Trenutno se izvode radovi na postavi stolarije, postava podova te instalaterski radovi.

Javna zgrada dječjeg vrtića biti će namijenjena za dvije skupine djece jasličke dobi i dvije skupine djece vrtićke dobi. Predviđeni kapacitet vrtića je oko 68 djece.

Zgrada će sadržavati ukupno četiri sobe za četiri skupine djece sa popratnim sadržajem (sanitarni čvor i vanjska natkrivena terasa), ispred svake skupine nalaze se garderobe, ukupno dvije za po dvije skupine.

U dječjem vrtiću također će se nalaziti administrativni dio koji se sastoji od ureda, prostor za izolaciju, sanitarnog čvora i spremišta te dio gdje se nalazi čajna kuhinja, spremišta, kotlovnica i sanitarni čvorovi za osoblje i posjetitelje.

U središnjem dijelu zgrade smještena je polivalentna dvorana s polivalentnom terasom i popratnim sadržajem. Glavni ulaz u zgradu dječjeg vrtića smješten je na sjevernoj strani kroz natkriveni ulaz.

Radove izvodi „KONTURA “ d.o.o. , a vrijednost radova je 1.272.982,09 eura s PDV-om.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općini Vidovec dodatna sredstva za rekonstrukciju parka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općini Vidovec dodijeljena su dodatna bespovratna sredstva u iznosu 41.172,89 eura za provedbu EU projekta “Rekonstrukcija parka u Vidovcu”.

Sredstva su dodijeljena temeljem uspješne prijave na prošlogodišnji Javni poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, objavila je Općina Vidovec.

Ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekta potpisao je općinski načelnik Bruno Hranić.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova za projekt “Rekonstrukcija parka” iznosi 121.069,93 eura. Temeljem EU natječaj za provedbu Podmjere 7.4 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ kojeg je raspisao LAG Sjeverozapad, Općina Vidovec ostvarila je intenzitet potpore u visini od 38.724,15 eura.

Dodatnim sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, navedeni će projekt biti većinski sufinanciran bespovratnim europskim i nacionalnim sredstvima (79.897,04 eura ili 66 %), dok će se ostatak potrebnih sredstava izdvojiti iz općinskog proračuna ( 41.172,89 eura ili 34%).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje