Povežite se s nama

Crna kronika

Trojac koji je unio ustašku zastavu na Rujevicu je iz varaždinskog kraja

Objavljeno:

- dana

Uefa je pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a zbog unošenja ustaške zastave na stadion, a kojeg je prema tvrdnji HNS-a, potencirao FARE.

No, bez obzira tko je fotografije proslijedio, puno je više pitanja kako se ta zastava našla na stadionu. U HNS-u sumnjaju u sabotažu, odnosno nečiju prljavu radnju.

A dok policija ne utvrdi tko stoji iza spomenutog trojca, mi smo doznali da je trojac iz varaždinskog kraja. Riječ je o mjestu između Varaždina i Ludbrega. Riječ je o 23-godišnjaku, 34-godišnjaku i 25-godišnjaku.

– Prema evidenciji o prodanim ulaznicama za nogometne utakmice, u posljednjih 13 godina nisu na svoje ime kupili niti jednu kartu za niti jedan susret Hrvatske, Dinama, Hajduka niti Rijeke. Za ogled na Rujevici također nisu imali ulaznice na svoje ime, a prema onome što Sportske novosti neslužbeno znaju iz policijske istrage, kazali su kako su ih dobili, ali nisu htjeli otkriti od koga. Branili su se tezom kako nisu znali da je to zabranjene zastava – ističu pak Sportske novosti.

Protiv njih je podnesena prekršajna prijava, nakon čega su pušteni kući. No, HNS je najavio da će ih tužiti za naknadu štete.

Crna kronika

Ukrali mnogo alkohola i cigarete pa krenuli u provod na Praznik rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27, 25, 24, 23, 21 i 19-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe provaljivanjem.

Oni su, kako se sumnja, 1. svibnja, u Cestici, provalili u jednu trgovinu te otuđili veću količinu alkoholnog pića i cigarete. Protiv istih će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Čakovečki detektivi otkrili počinitelje razbojništva u Pribislavcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 28-godišnjakom i starijim maloljetnikom, utvrđeno je kako su počinili kazneno djelo razbojništva.

Naime, u utorak, 14. svibnja ove godine, nešto prije 17 sati u Pribislavcu, Kaštelskoj ulici, tijekom kraćeg razgovora zatražili su novac od oštećenog 18-godišnjaka. Nakon što je iz odjeće izvadio novčanik osumnjičeni su fizički nasrnuli na 18-godišnjaka te mu pritom iz novčanika ukrali 500 eura. Oštećeni je u događaju lakše ozlijeđen, javila je međimurska policija.

Protiv 28-godišnjaka te prema starijem maloljetniku zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državno odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje