Povežite se s nama

Sport

Atletičarka Slobode Issa Vlahek prvakinja Erste Plave lige

Objavljeno:

- dana

Prošlog vikenda održana je još jedna „Erste Plava liga“, najveće atletsko natjecanje za osnovnoškolce u Hrvatskoj, u sklopu 73. memorijala Boris Hanžeković. Članovi AK Sloboda ponovno su briljirali u svojim disciplinama te osvojili medalje predstavljajući grad Varaždin.

Issa Vlahek postala je prvakinja Erste Plave lige u kategoriji djevojčica 4. razred u disciplini 60m. Issa je slavila s istrčanih 9.31s ispred predstavnice i Čakovca (9.35s), odnosno Osijeka (9.70s).

Srebrna je bila štafeta 4x60m, koju su naši Varaždinci istrčali za 36.32 s u sastavu Ivan Logožar, Tin Kupčić, Lovro Horvatić i Matej Sklepić. Bolja je bila jedino ekipa iz Osijeka.

Mara Androlić doskočila je do brončane medalje u skoku u dalj za 4. razrede s 3.87m. Treća je u dalju bila i Eva Šamarija za 7. razrede, a njezin najbolji rezultat iznosio je 4.54.

Sport

Nogometaši Novog Marofa kolo prije kraja prvaci Elitne ŽNL

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kolo prije kraja nogometaši Novog Marofa postali su prvaci Elitne ŽNL. U pretposljednjem kolu Lige za prvaka pobijedili su Mladost iz Margečana s 2:0 i osvojili naslov.

Poveli su u 65. minuti preko Broza, da bio konačnih 2:0 postavio Puškadija pogotkom u 90. minuti.

Time su Novomarofčani kolo prije kraja zadržali četiri boda prednosti ispred drugoplasiranih Nedeljančana koji su u 4. kolu Lige za prvaka svladali Polet iz Tuhovca s 2:1. Golove za Nedeljanec postigli su Sirovec i Modrić.

U Ligi za ostanak Dubravka-Zagorac u subotu, 25. svibnja svladala je Budućnost sa 6:1. U nedjelju, 26. svibnja na rasporedu je susret između Jalžabeta i cestičkog Poleta.

Nastavite čitati

Sport

Mateo Žugec brončani na Svjetskom kupu u Varni!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Hrvatski gimnastički savez

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec osvojio je broncu na Svjetskom kupu u Varni.

Varaždinac je bio silno motiviran nakon Europskog prvenstva u Riminiju vratiti se na „pravi put“. I uspio je – nakon dobrog nastupa u kvalifikacijama član GK Vindija u finalu bio je odličan. U odnosu na nastup prije dva dana Žugec je pojačao svoju vježbu za dvije desetinke, i sama izvedba bila je bolja. Zaradio je visoku ocjenu – 14.300. Žugec je nakon odrađene vježbe držao vodeću poziciju. S nje ga je skinuo Kazahstanac Nariman Kurbanov koji je opravdao ulogu glavnog favorita. Između Kurbanova i Žugeca u konačnici se ugurao Uzbekistanac Ravshan Kamiljanov.

– Nakon kvalifikacija smo odlučili da ćemo ići u finalu težu vježbu ukupne ocjene 15.800. Ušao sam smirene glave, sve mi je išlo za rukom te sam dobio završnu ocjenu 14.300 i osvojio brončanu medalju, čime sam jako zadovoljan jer sam u zadnjih godinu dana imao velikih problema i s ozljedama i mentalnom pripremom. Sve se sad počelo vraćati u normalu. Slijedi Svjetski kup u Kopru, u četvrtak su na rasporedu kvalifikacije – istaknuo je Žugec za Hrvatski gimnastički savez.

Istaknimo da je Čakovčanka Tijana Korent u finalu u preskoku osvojila 4. mjesto.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje