Povežite se s nama

Sport

Predsjednik Milanović odlikovao Varaždince Krešu Kovača i Helenu Dretar Karić

FOTO: Ured predsjednika RH

Objavljeno:

- dana

Predsjednik Zoran Milanović podijelio je priznanja istaknutim sportašima.

– Čestitam na upornosti, trudu, hrabrosti i ambiciji, jer bez ambicije, bez aspiracijskog duha nema pokretanja, nema naprijed i nema uspjeha, nema sretne, bogate i nezavisne države. Nadam se da vama ova odlikovanja znače puno i da ih doživljavate jednako ozbiljno kao ja. Ovo nije sitnica, ovo je jedna gesta države koju u ovom slučaju predstavljamo ja, kao predsjednik Republike, i povjerenstvo – rekao je predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju.

Redom hrvatskog pletera za izniman doprinos sportskim uspjesima hrvatskih sportaša na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020.  te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu odlikovan je Varaždinac paraolimpijski trener Krešo Kovač.

Za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020., te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, Poveljom Republike Hrvatske odlikovana je stolnotenisačica Helena Dretar Karić.

Sport

Luna Šafran i Lucija Plantak okitile se medaljama na Kupu mladih Grada Zagreba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kadeti Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na Kupu mladih Grada Zagreba u kajak slalomu održanom na Jarunu uz sudjelovanje 45 natjecatelja iz Hrvatske.

U kajaku jednosjedu (K-1) kod mlađih kadetkinja Luna Šafran plasirala se na 2., a Lucija Plantak na 3. mjesto. U kajaku kod mlađih kadeta Borna Valjak plasirao se na 2. mjesto.

Kod starijih kadetkinja u kajaku pobijedila je Hana Valjak. Najbolji kod starijih kadeta bio je Marin Bjeliš, drugi je bio Neo Vugrek, Domagoj Kracik  bio je 5., Viktor Žmegač 7., a Domagoj Cerovečki plasirao se na 8. mjesto.

Na Tacnu u Ljubljani na rijeci Savi održano je Europsko prvenstvo u kajak slalomu. Kajak kanu klub Varteks na natjecanju su predstavljali braća Katja i Roko Bengeri u sastavu reprezentacije Hrvatske.

Katja Bengeri nastupila je u dvije discipline, te se u kategoriji kajaka jednosjeda (K1) plasirala na 23. mjesto, dok se u kanu jednosjedu (C1) plasirala na 24. mjesto. Roko Bengeri nastupio je u kajaku jednosjedu i plasirao se na 23. mjesto.

Nastavite čitati

Sport

Jana Koščak i Roko Farkaš prvaci Mediterana za mlađe seniore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Atletičari Slobode Jana Koščak i Roko Farkaš nastupili su na Prvenstvu Mediterana za mlađe seniore i seniorke.

Jana Koščak osvojila je zlato i srebro. Srebro je osvojila u skoku u dalj s rezultatom od 6,33 m što je samo jedan centimetar manje od njenog osobnog rekorda. Zlatna je bila na 100 m prepone. Uvjerljivo je pobijedila s rezultatom 13,38 (vjetar +2,4).

Roko Farkaš bio zlatni na 200 metara. Po prvi puta spustio ispod 21 sekunde i s novim hrvatskim juniorskim rekordom od 20,89 postao prvakom Mediterana do 23 godine.

Hrvatski atletičara inače iz Egipta su se vratili s osam osvojenih medalja, od čega su tri zlatne, četiri srebrne i jedna brončana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje