Povežite se s nama

Međimurje

Stigle mlade snage: Policijska uprava međimurska bogatija za četiri policajke i dva policajca

Foto: PU međimurska

Objavljeno:

- dana

U utorak, 17. listopada 2023. godine, u Policijskoj upravi međimurskoj načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač priredio je prijam za četiri policijske službenice i dva policijska službenika koji su završili Program obrazovanja odraslih za zanimanje policajka/policajac 2023. godine.

Raspoređeni su u Policijske postaje Čakovec i Mursko Središće, gdje će se prvenstveno raditi na poslovima temeljne policije.

Mlade kolegice i kolege srdačno su dočekali te im zaželjeli dobrodošlicu načelnik Policijske uprave međimurske te rukovoditelji Policijskih postaja Čakovec i Mursko Središće.

U svom obraćanju načelnik Sokač im je čestitao na uspješno završenom školovanju te im zaželio sve najbolje u budućem radu, uputivši ih da poslove obavljaju savjesno i profesionalno te da čuvaju dignitet službe svojim profesionalnim radom i uljudnim ponašanjem.

Iz PU međimurske podsjećaju da Ministarstvo unutarnjih poslova u pravilu kroz godinu provodi dva natječaja.

Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima, koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole ”Josip Jović”.

U oba programa školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa. Sve koji završe školovanje čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja te nastavka školovanja.

Također je u proteklom razdoblju zaposleno osam državnih službenica i namještenica, odnosno vježbenica koje su raspoređene na poslovima zajedničkih i upravnih poslova i drugih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave međimurske. Dobrodošlicu im je zaželio načelnik Sokač sa željom u što bolje rezultate rada i profesionalno te uljudno ponašanje.

Međimurje

Mursko Središće: podijeljene besplatne članske iskaznice za knjižnicu vrtićarima i prvašićima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Međunarodni dan obitelji, 15. svibnja, djeci vrtićke dobi te učenicima prvog razreda osnovne škole podijeljene su besplatne članske iskaznice za Gradsku knjižnicu i čitaonicu Mursko Središće koje je osigurao Grad Mursko Središće.

Cilj je ove geste potaknuti čitalačku aktivnost kod najmlađih građana, upoznati ih s knjižnicom kao mjestom na kojem mogu posuđivati knjižnu građu, ali i boraviti, učiti i uroniti u bezbrižan svijet knjiga.

Vjerujemo da će posjet djece i roditelja u Gradsku knjižnicu biti zabavna i redovita aktivnost te molimo da se članske iskaznice koriste za posuđivanje isključivo dječje literature, poručili su iz Grada Mursko Središće.

Nastavite čitati

Međimurje

Obavijest o početku priključenja na kanalizaciju u Goričanu – faza 1. prvi dio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Goričan obavijestila je da su Međimurske vode d.o.o. Čakovec započeti postupak za priključenje objekata na javni sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Goričanu za fazu 1- prvi dio, u skladu s važećim Općim uvjetima isporuke vodnih usluga Međimurskih voda d.o.o. od 28.12.2020. godine.

Od utorka, 19.03.2024. godine (ovisno o vremenu) su u Goričanu predstavnici Međimurskih voda d.o.o. obilaskom domaćinstva i prikupljali potrebne podatke i vršiti izradu skice budućeg priključka za objekte, a za potrebe sklapanja ugovora o priključenju na sustav javne odvodnje i korištenju usluga javne odvodnje i pročišćavanja.

Kada s predstavnikom Međimurskih voda građani dogovore položaj budućeg priključka na javni sustav odvodnje i dostavite potrebne podatke kopiju katastarskog plana i kopiju građevinske dozvole (ili izvatka iz gruntovnice) za nekretninu, a za određene korisnike gdje postoje usklađeni podaci iz katastra i gruntovnice, Međimurske vode d.o.o. su već pribavile potrebnu dokumentaciju).

Sklapanje ugovora o priključenju na javnu odvodnju održano je 13.05.2024. (ponedjeljak) u prostorijama društvenog doma Goričan, u razdoblju od 12 do 18 sati. Izvedba radova i priključak je besplatan za domaćinstva, dok će radove spajanja od kuće do priključka dogovarati i angažirati domaćinstva o svom trošku.

Za sklapanje ugovora potrebna je osobna iskaznica i OIB vlasnika nekretnine odnosno budućeg korisnika javne kanalizacije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje