Povežite se s nama

Zabava & Stil

Adrenalinski padobranski vikend: Iskusite skok s 4500 metara visine iznad Varaždina

Objavljeno:

- dana

Padobranski klub Apollo od 27. do 29. travnja organizira adrenalinski “Varaždin boogie 2018.“. Riječ je o drugom izdanju padobranskog vikenda koji će se održati na varaždinskom aerodromu.

Prvi je, podsjećamo organiziran 2016. godine u vrijeme održavanja Špancirfesta i tada je “Varaždin boogie“ posjetilo sedamdesetak padobranaca iz zemlje i inozemstva, a ostvareno je više od 300 padobranskih skokova.

Zadnjeg vikenda u travnju ove godine skokovi će se izvoditi iz aviona Pilatus Porter PC-6.

– Od Hrvatske kontrole zračne plovidbe već je ishođena dozvola za skakanje s visine od 4000 metara AGL (flight level 140), a u proceduri je i povećanje visine iskakanja na 5000 metara MSL kako bi svi oni s dozvolama kategorije C i D, te automatima na rezervnim padobranima mogli s nama onoliko visoko koliko smijemo bez dodatne opreme za dopunsku opskrbu kisikom u avionu – ističu organizatori koji su se posebno potrudili zadovoljiti posjetitelje željne adrenalina.
Naime, vikend neće biti rezerviran samo za sportske padobrance, već su dobrodošli svi oni koji žele osjetiti čari slobodnog pada u tandem skoku.

Čekat će ih sigurne ruke vrsnih tandem mastera i garantirano uzbuđenje. Stoga slobodno povedite sa sobom prijatelje i članove obitelji da to iskustvo podijele s vama. Do visine iskakanja letjet ćete u prekrasnom avionu PC-6, a vrijeme „penjanja“ do iskakanja trajat će otprilike 15 minuta, što je izvrsna prilika za uživanje u panoramskom letu iznad grada Varaždina.

Cijene skoka za padobrance (registracija se ne naplaćuje):
– 4.000m AGL 28 EUR / 210 HRK
– 5.000m MSL 36 EUR / 270 HRK

Cijene za tandem putnike:
– 4.000m AGL bez snimke 200 EUR / 1.500 HRK
– 4.000m AGL s „hand cam“ snimkom 230 EUR / 1.725 HRK
– 4.000m AGL sa snimkom profesionalnog snimatelja 260 EUR / 1.950 HRK
– 4.500m MSL bez snimke 230 EUR / 1.725 HRK
– 4.500m MSL s „hand cam“ snimkom 260 EUR / 1.950 HRK
– 4.500m MSL sa snimkom profesionalnog snimatelja 280 EUR / 2.100 HRK

Ulaz na Varaždinski aerodrom biti će besplatan za sve, a osigurana je i bogata gastronomska ponuda.

Zabava & Stil

FOTO Tribinama NK Varaždina zbog nove himne Vatrenih danas se prolamao silan huk

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Nakon brojnih pjesama različite tematike koje dosad kao autor snimio Dražena Popijač Pupi, na red je stigla i nova himna Vatrenih.

Podsjećamo, lani je realiziran projekt himne NK Varaždina u suradnji s Udrugom veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, čiji je član i spomenuti glazbenik.

– Ta himna bila je dobro prihvaćena i potakla me da napravim i jednu originalnu pjesmu za hrvatsku repku. I sam sam bio u ratu kao branitelj pa imam „filing“ kakav drugi autori nemaju – veli naš sugovornik koji potpisuje tekst i glazbu.

Na njega se nadovezao Robert Puja, predsjednik UV 7. gbr „PUMA“, koji se osvrnuo na dugogodišnju suradnju s Pupijem.

– Od ideje do realizacije novog projekta prošlo je kratko razdoblje i prošlog tjedna imali smo radni sastanak na kojem je odlučeno da u snimanju spota i pjesme sudjeluju branitelji. To je bio logičan potez jer su „provučeni“ kroz stihove. Pjesma je prava – navijačka, a danas su na snimanju sudjelovali veterani Roda, 104. brigade, Tigrova i Puma. Iz svake spomenute postrojbe sudjelovalo je po 10 branitelja koji pjevaju refrene u navijačkom stilu. Ideja je bila da mora zvučati moćno – objasnio je Robert Puja.

Dodajmo da je pjesma melodična i zasigurno će biti izvođena tijekom predstojećeg Europskog nogometnog prvenstva i onih natjecanja koja slijede.

Kako je to sve skupa danas izgledalo na stadionu NK Varaždina pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Vikend u varaždinskom HNK uz etno tehno i komične basne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nesvakidašnji glazbeno-scenski događaj, autorski projekt koji potpisuju Tim Hrvaćanin i Damir Martinović Mrle na Veliku scenu varaždinskog HNK dolazi u subotu, 4. svibnja s početkom u 19,30 sati.

Predstavu izvode plesači i svirači Varaždinskog folklornog ansambla u režiji Tima Hrvaćanina, dok glazbu potpisuje Mrle. Ovom inovativnom umjetničkom suradnjom preispituju se koreografske i dramaturške konvencije glazbeno-scenske izvedbe folklora te se istražuju potencijali novih koreografskih i glazbenih ostvarenja u folkloru.

Klasična folklorna izvedba uvijek teži izvornom predlošku u svakom segmentu izvedbe, od plesa i glazbe do nošnje i prikaza narodnih običaja. U predstavi Tichek se oženil folklorni ples izlazi izvan granica folklornog okvira te ulazi u dijalog s Mrletovim glazbenim opusom, od hitova i manje eksploatiranih pjesama grupe Let 3 do kazališnih i filmskih brojeva koje Mrle potpisuje s Ivankom Mazurkijević. Zakoračite u vikend uz etno tehno.

Za najmlađu publiku u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati stiže predstava BASNE iz Kazališta Virovitica. Pet poznatih basni (Cvrčak i mrav, Lisica i gavran, Lisica i roda, Kornjača i zec, Miš i lav) u kojima “životinje zbore k’o ljudi i svaka neku pouku nudi” u ovoj je predstavi prikazano na vedar i komičan način.

Dinamična igra i brza izmjena scena odvija se u prepoznatljivoj maniri animiranih filmova pa garantira prijemčivost dječje publike. Kroz veselu igru, dopadljive likove, domišljatu režiju, maštovite kostime i šaroliku scenografiju, edukativan karakter predstave progovara na zabavan način.

Pa tako autor ove vesele i duhovite dramatizacije i adaptacije u stihovima, Draško Zidar, poručuje: “Slušajte, djeco, mudrosti basne I mnoge stvari bit će vam jasne. Slušajte basne mudru notu Mudrosti nam svima treba u životu.”

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje