Povežite se s nama

Kultura

U Muzeju anđela izložbe i kreativne radionice uz slatke zalogaje

Objavljeno:

- dana

Muzej anđela ugostit će u petak, 1. prosinca, keramičarku Nikolinu Kudelić. Izložba pod nazivom ”Modeliraj srcem” bit će otvorena u 18 sati i riječ je o trećoj samostalnoj izložbi autorice u prostorijama Muzeja anđela kojom će se tradicionalno obilježiti početak adventskog razdoblja.

Bit će izloženi autorski keramičarski radovi s naglaskom na zdjele, vaze, čajnike, šalice te ostale predmete nastale tijekom protekle godine.

Prosinac će također biti ispunjen likovno kreativnim radionicama za mališane, gdje će sami izrađivati svoja umjetnička djela prigodna nadolazećim blagdanima. Sve radionice su besplatne te je obvezna prijava na iste.

Održat će se prema sljedećim terminima:

09.12.2023. u 10:30 sati – Moja božićna kuglica
16.12.2023. u 10:30 sati – Moj božićni anđeo
23.12.2023. u 10:30 sati – Čestitka božićnih želja

Uz navedene, 15. prosinca s početkom u 19 sati održat će se i radionica “Kreativna družionica” za odrasle, u intimnom okruženju uz “Ajngelekof napitek” i slatke božićne zalogaje “Ajngelekof kolačec” moći ćete sami nakititi i okititi svoje mini božićno drvce.

– Uz sve navedeno, svakako dođite u Muzej anđela i razgledajte novi postav slika iz zimskog ciklusa radova “Grad u kojem spavaju anđeli” slikara Željka Prsteca, te naveliko poznatu izložbu ”Anđeli cijeloga svijeta”. Također ne propustite zaviriti u Rajski vrt koji će Vam svojim instalacijama i božićnim ukrasima pružiti uvid u pravu malu božićnu čaroliju – ističu u Muzeju.

Kultura

Puhački orkestar grada Ludbrega ostvario povijesni rezultat, osvojili zlatnu plaketu na državnom susretu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Puhački orkestar grada Ludbrega nastupio je na Državnom susretu puhačkih orkestara u Zagrebu.

Ovaj 37. po redu susret održan je u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a s velikim brojem sudionika i kvalitetom glazbenog programa, u punom sjaju predstavljena je snaga kulturno-umjetničkog amaterizma kao važnog nositelja glazbene kulture.

Ludbreški puhači ostvarili su povijesni rezultat donijevši u Ludbreg prvu zlatnu plaketu s osvojenih 90 bodova u C kategoriji.

Orkestri sudionici državne razine natjecanja svoje su mjesto izborili putem županijskih smotri i samostalnih preslušavanja.

Nastavite čitati

Kultura

Koncert Big banda i Ansambla za popularnu glazbu Glazbene škole u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na odjelu za puhačke instrumente postoje dva orkestra – srednjoškolski i osnovnoškolski orkestar u koje su uključeni svi učenici odjela, kao i Big Band i Jazz orkestar koji učenici mogu pohađati fakultativno.

Nakon što su se osnovnoškolski i srednjoškolski članovi puhačkog orkestra varaždinskoj publici predstavili na koncertu, ovog će utorka doći red na članove Big banda Glazbene škole u Varaždinu i Ansambla za popularnu glazbu.

Članovima Big banda Glazbene škole u Varaždinu na sceni će se pridružiti i njihov voditelj Gordan Perši, a Ansambl za popularnu glazbu predstavit će se pod vodstvom svog nastavnika Marka Prepelića.

Ne propustite priliku čuti talentirane učenike varaždinske Glazbene škole. Koncert će se održati 21. svibnja 2024. godine u 19.00 sati na Kazališnom trgu. U slučaju lošeg vremena, koncert će se održati na prostorima Scene Rogoz.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje