Povežite se s nama

Život i društvo

Lepoglavske kuće mirišu tulipanima: Građani na brzinu pokupovali sve tulipane u Humanitarnoj akciji

Objavljeno:

- dana

Rijetka kuća u Lepoglavi danas nema tulipane u vazi.

Osim cvijeća na stolu, Lepoglavčanima je i toplo pri srcu. Novac koji su izdvojili za tulipane nije potrošen nego uložen u zdravlje svih nas.

Prodajom tulipana je, naime,  SDP je Humanitarnom akcijom „Omiljeni cvijet Ane Rukavina“ prikupljao novac za pomoć radu Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica zaklade ‘Ana Rukavina’.

Aktivistice socijaldemokrata su uz tulipane dijelile i edukativne letke iz kojih građani mogu saznati sve o mogućnostima, načinu i metodama darivanja koštane srži i upisu u registar dobrovoljnih darivatelja.

Akcija se ove godine proširila i u radničkim pogonima lepoglavskih tekstilnih tvrtki Siton-Tekstil i V-Elita gdje su radnice same prikupile značajnu donaciju.

Novac se prikupljao i u lepoglavskom zatvoru: djelatnici kaznionice rado su dali svoje priloge.

Kako bi dodatno pomogli radu Zaklade, Lepoglavčani idu i korak dalje.

SDP će u suradnji sa Zakladom “Ana Rukavina” u utorak, 24. travnja na Trgu 1. hrvatskog sveučilišta u Lepoglavi, od 10 do 12 sati upisivati buduće donatore krvotvornih matičnih stanica.

Tako se još Lepoglavčana može upisati u Registar koji danas broji preko 50 tisuća potencijalnih darivatelja, od čega je 48 tisuća darovanih uzoraka tipizirano. Time je svima oboljelima i onima koji će, na žalost, to tek postati pružena šansa za život.

Život i društvo

U Lepoglavi proslava Dana OS RH uz tribine, vojnički grah, tamburaše…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Lepoglavi će se i ove godine obilježiti Dan oružanih snaga Republike Hrvatske i Hrvatske kopnene vojske te Dan otvorenih vrata Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava.

Program će se održati u nedjelju, 19. svibnja, a počet će u 8 sati u Župnoj crkvi misom zadušnicom za poginule, zatočene, nestale i umrle branitelje.

Kod Spomen obilježja u Parku hrvatskih branitelja u 9 sati bit će položeni vijenci i upaljene svijeće za poginule branitelje s područja grada Lepoglave,  nakon čega će sudionici u koloni krenuti Ulicom hrvatskih pavlina prema gradskom parku kod Doma kulture, uz pratnju Limene glazbe Lepoglava.


Svečanost otvorenja održat će se u gradskom parku s početkom u 10 sati, a 15 minuta kasnije počet će tribina pod nazivom „Varaždinski kraj u Domovinskom ratu”.

U 11 će sati u gradskom parku početi druženje sudionika i posjetitelja uz vojnički grah i tamburašku glazbu.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Varaždinski sejem privukao velike i male znatiželjnike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Ulica Augusta Šenoe nakratko je postala pozornica za još jedan zanimljiv događaj.  Naime, u subotuje bila ispunjena štandovima proizvođača domaćih proizvoda na 15. Varaždinskom sejmu – sajmu zdrave hrane i domaćih proizvoda.

Posjetitelji su imali priliku degustirati i nabaviti raznovrsne proizvode od domaćih proizvođača. Ljubitelji gastronomije mogli su pak uživati u izboru vrhunskih vina, aromatičnih likera, kvalitetnih craft piva i ginova, kao i u mnogim drugim gastronomskim iznenađenjima.

U zabavnom dijelu programa nastupili su KUD Hrvatskih željeznica, Dječje folklorno društvo Sončece i Tamburaški sastav Sedef, a Gradska tržnica misli i na najmlađe pa je za mališane organizirana likovno kreativna radionica…

Kakva je bila atmosfera pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje