Povežite se s nama

Život i društvo

Premijer Plenković danas dolazi na proslave Dana grada u Varaždin i Prelog

Objavljeno:

- dana

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će danas Krapinu, Varaždin i Prelog.

Prvo će sudjelovati na svečanoj sjednici u Krapini, a potom stiže u Varaždin gdje će  u 16 sati obići Gradsku vijećnicu Grada Varaždina u društvu gradonačelnika Nevena Bosilja.

U 16.25 sati, predsjednik Vlade sastat će se s varaždinskim biskupom mons. Božom Radošem.

U povodu Dana Grada, predsjednik Vlade sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina. Nakon toga, u 18.45 sati, predsjednik Vlade sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Preloga, također u povodu Dana grada.

Život i društvo

Općini Vidovec dodatna sredstva za rekonstrukciju parka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općini Vidovec dodijeljena su dodatna bespovratna sredstva u iznosu 41.172,89 eura za provedbu EU projekta “Rekonstrukcija parka u Vidovcu”.

Sredstva su dodijeljena temeljem uspješne prijave na prošlogodišnji Javni poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, objavila je Općina Vidovec.

Ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekta potpisao je općinski načelnik Bruno Hranić.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova za projekt “Rekonstrukcija parka” iznosi 121.069,93 eura. Temeljem EU natječaj za provedbu Podmjere 7.4 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ kojeg je raspisao LAG Sjeverozapad, Općina Vidovec ostvarila je intenzitet potpore u visini od 38.724,15 eura.

Dodatnim sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, navedeni će projekt biti većinski sufinanciran bespovratnim europskim i nacionalnim sredstvima (79.897,04 eura ili 66 %), dok će se ostatak potrebnih sredstava izdvojiti iz općinskog proračuna ( 41.172,89 eura ili 34%).

Nastavite čitati

Život i društvo

Projekt „Amazing Amazon of Europe“: u subotu festival bicikliranja do Drave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Tok rijeke Drave već je odavno prepoznat kao jedan od najljepših i netaknutih riječnih krajolika u Europi, stoga je s pravom nazvana i „Europskom Amazonom“.

Upravo iz tog razloga prije nekoliko godina pokrenut je projekt „Amazing Amazon of Europe“ s osnovnim ciljem očuvanja jedinstvene prirodne baštine rijeke Drave , te razvoja cikloturističkih ruta i ponude uz rijeke.

U provođenje projekta bila je uključena i Varaždinska županija zajedno s partnerima iz susjednih zemalja, a jedna od aktivnosti bila je i organizacija Amazon of Europe Festivala koji smo prvi puta održali 2022. godine sa ciljem upoznavanja stanovnika našega kraja s novom turističkom ponudom kreiranom u ovom projektu.

Zbog iznimnog interesa za ovakvu vrstu aktivnosti, želi se građane i ove godine bolje upoznati s ovom našom jedinstvenom riznicom velike biološke raznolikosti, okruženom bogatom kulturnom baštinom i gostoljubivim ljudima, što dravsko područje čini savršenim okruženjem za biciklističku i riječnu avanturu.

Više detalja o samoj organizaciji festivala i brojnim zanimljivim aktivnostima koje očekuju sudionike dolaskom do Drave, možete doznati na linku u nastavku; Amazing AoE Festival 2024. – Avantura te zove! (turizam-vzz.hr)

Jedna od aktivnosti je biciklijada. Početak bicikliranja je u subotu, 11. svibnja, u 10 sati ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu, a nastavak druženja na River Ranchu u Svibovcu uz sportske aktivnosti i okrijepu od 11 sati.

Potrebno se prijaviti, a sve informacije nađite na prehodnoj poveznici.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje