Povežite se s nama

Sport

TOP 5 uspjeha sportskih djelatnika i sportaša iz Varaždinske i Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Iza nas je vrlo bogata sportska 2023. godina, a izdvojit ćemo pet najvećih sportskih uspjeha varaždinskih i međimurskih sportaša i sportskih djelatnika.

U fokusu je najvažnija sporedna stvar na svijetu – nogomet.

Najveći uspjeh ostvario je Varaždinac Zlatko Dalić koji je s hrvatskom nogometnom reprezentacijom ušao u finale Lige nacije u Nizozemskoj i na kraju stigao do srebra. Bolja je u finalu bila Španjolska koja je slavila nakon boljeg izvođenja penala.

Izbornik Dalić ove godine s Vatrenima je uspio izboriti Europsko prvenstvo koje će se održati u Njemačkoj iduće godine. U skupini na Euru Hrvatska će iduće godine igrati protiv Španjolske, Italije i Albanije.

Nada hrvatske atletike

Na 2. mjesto TOP 5 sportskih događaja smjestili su se rezultati atletičarke Slobode Jane Koščak.

Početkom godine, odnosno u siječnju skočila je 190 centimetara u vis i oborila 23 godine star rekord Blanke Vlašić, a u veljači ga je još malo i poboljšala na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske za seniore na zagrebačkom Velesajmu preskočivši 191 cm.

U nastavku sezone samo je nastavila s podvizima. Ostvarila je i najbolji rezultat u sedmoboju u svijetu do 18 godina (6293), najbolji rezultat u dvoranskom petoboju do 18 godina (4585), vodeća je u svjetskom poretku sedmobojki do 20 godina (6293), ima najbolji skok u vis (1,92 cm) do 18 godina i ima sedmi najbolji rezultat svih vremena u sedmoboju u kategoriji do 20 godina.

Na 3. mjesto zasjeli su uspjesi varaždinskog nogometnog prvoligaša. U svojoj povratničkoj sezoni Varaždinci su bili hit lige i na kraju osvojili 6. mjesto. Ove sezone polusezonu su završili na 7. mjestu i plasirali se među osam najboljih u Hrvatskom nogometnom kupu. Pod kraj sezone ostali su bez svojeg trenera Marija Kovačevića koji je zbog karcinom pluća morao na operaciju. Momčad je u samom finišu preuzeo sportski direktor Nikola Šafarić.

Među pet najvećih događaja svakako moramo izdvojiti Svjetsko ekipno prvenstvo u kuglanju koje se u varaždinskoj Areni održalo u svibnju.

Hrvatske kuglačice postale su svjetske prvakinje nakon što su u finalu Svjetskog ekipnog prvenstva u Varaždinu uvjerljivo pobijedile austrijsku reprezentaciju 7:1 (3662:3448 čunjeva). Hrvatske kuglačice, kojima je izbornica Varaždinka Darinka Bunić, u finalu su nadmoćno vratile titulu svjetskih prvakinja u Hrvatsku nakon 2019. godine. Puno težu utakmicu hrvatske kuglačice odigrale su polufinalu protiv Njemačke (2:0, 3676:3594). Dodajmo da su hrvatski kuglači izgubili su u polufinalu od Austrije i osvojili brončane medalje.

Kao vino

Popis ćemo zaključiti s Međimurcem Filipom Udeom koji je krajem listopada nastupio na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu.

Hrvatski gimnastičar i srebrni olimpijac nije se uspio plasirati u finale Svjetsko prvenstva. Čakovčanin je zbog pada s konja s hvataljkama s ocjenom 13.133 (5.7) završio je nastup na svom 13. SP-u u karijeri.

Prije čak 20 godina Ude je kao 17-godišnjak imao premijeru na SP-u. I sa 37 na leđima došao je spreman na SP, no dogodila mu se tehnička pogreška koja mu je oduzela mogućnost ulaska u finale.

Sport

Tri štafete varaždinske Slobode najbolje na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U u organizaciji AK Agram, održano je PODRAVKA Prvenstvo Hrvatske u štafetama, na kojem su vrlo uspješni bili atletičari varaždinske Slobode.

Seniorska štafeta 4x 200 m AK Slobode (Hrvoje Kašik, Karlo Marciuš, Janko Kišak i Roko Farkaš) pobijedila je s novim hrvatskim rekordom 1:24,71. 

Ove godine prvi put se održala preponaška štafeta. Pobjedu je odnijela AK Sloboda (Roko Farkaš, Klara Koščak, Janko Kišak i Jana Koščak) s rezultatom 54,27 što će se voditi kao najbolji rezultat u ovoj disciplini.

Dodajmo da je kod mlađih kadeta i kadetkinja 4×100 m slavila također štafeta varaždinske Slobode u sastavu Heidi Premužić, Lovro Stančin, Lana Sačić i Karlo Košćak Posavec s rezultatom 52,68.

Nastavite čitati

Sport

Nika Gregurec i Lorena Magdalenić brončane u Opatiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stolnotenisači i stolnotenisačice Visie i MGK Drave Žabnik nastupili su na međunarodnom stolnoteniskom turniru Opatija open.

Najbolji rezultat od članova MGK Drave ostvarila je najmlađa kadetkinja Nika Gregurec koja je osvojila izvrsno 3. mjesto.

U istoj kategoriji godinu mlađa Mila Hrkec nakon 2. mjesta u skupini, zaustavljena je u osmini finala. Tena Špoljarić kod mlađih kadetkinja ispala je u osmini finala, dok je Nika Gregurec ispala u skupini s jednom pobjedom i dva poraza.

Od članova STK Visie najbolji rezultat ostvarila je Lorena Magdalenić osvojivši broncu kod klinceza.

Dodajmo da je Vito Milak stigao do četvrtfinala kod mlađih juniora te osmine finala kod juniora. Simon Vincek završio je svoj nastup u osmini finala obje kategorije, dok je Darian Henezi stigao među osam najboljih kod najmlađih kadeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje