Povežite se s nama

U fokusu

Međimurske vode najavile koje će projekte realizirati: čeka nas puno investicijskih aktivnosti

Objavljeno:

- dana

Na sjednici Skupštine Društva Međimurske vode d.o.o. donesene su važne odluke. Tako je usvojen rebalans plana poslovanja Međimurskih voda d.o.o. za 2023. godinu, plan poslovanja Međimurskih voda d.o.o. za 2024. godinu, kao i III. Izmjene i dopune Poslovnog plana Međimurskih voda d.o.o. za razdoblje od 2021. – 2024. godine.

Prisutni vlasnici Međimurskih voda d.o.o. (čelnici međimurskih gradova i općina), jednoglasno su prihvatili predloženi rebalans plana kojim se prvobitno planirani ukupni prihodi povećavaju na iznos 12.132.434 eura, ukupni rashodi se povećavaju na 12.113.394 eura, a očekivani rezultat poslovanje planira se u iznosu od 19.040 eura prije oporezivanja.

Prema riječima direktorice Društva Sunčane Glavina, od samog početka mandata, kad je preuzela vođenje Društva (pred 1,5 godinu) i kad ju je dočekao gubitak od tadašnjih 1,7 milijuna kuna, svu energiju je usmjerila na restrukturiranje poslovanja, povećanje efikasnosti i optimalizaciju troškova. Pri tome je svatko dao svoj doprinos što je dovelo do promjena na bolje i koje su rezultirale očekivanim pozitivnim poslovanjem na kraju 2023. godine, ali i pozitivnim projekcijama budućeg poslovanja u 2024. godini.

-Upravo zahvaljujući zajedništvu svih radnika, članova Nadzornog odbora, vlasnika Društva i samih korisnika, Međimurske vode u 2024. godinu kreću optimistično dalje, na zdravim temeljima koji će doprinijeti uspješnom poslovanju – istaknuli su iz Međimurskih voda.

U ovoj godini Društvo planira daljnje povećanje ukupnih prihoda na 12.363.679 eura i pozitivni poslovni rezultat.

Digitalna transformacija Društva nastavlja se i dalje. U planu poslovanja za 2024. godinu planirane su brojne aktivnosti umjerene na razvoj vodno komunalne infrastrukture, daljnju modernizaciju i digitalizaciju poslovanja. Također, Društvo namjerava južni dio Grada Čakovca s naseljem Savska Ves opremiti novim modulima za daljinsko očitanje vodomjera, a isto to namjerava napraviti na glavnim vodomjerima stambeno poslovnih zgrada po cijelom Međimurju. Time će se omogućiti kvalitetnije i učinkovitije upravljanje sustavom vodoopskrbe, efikasnije upravljanje gubicima vode u sustavu, a utjecat će se i na smanjenje troškova.

Energetska tranzicija započeta u 2023. godini, intenzivno ide dalje – izgrađene su 4 integrirane solarne elektrane na uređajima za pročišćavanje, jedna neintegrirana na vodocrpilištu Prelog kapaciteta 300 kW je pred završetkom, dok je ona još i veća, kapaciteta 1300kw koja će se graditi na vodocrpilištu Nedelišće u fazi odabira izvođača radova. Društvo priprema i projektnu dokumentaciju za nove solarne elektrane i njihovu gradnju tijekom 2024. i 2025. godine.

Nastavlja se i s intenzivnim investicijskim ciklusom koji će u 2024. godini obuhvatiti cijelo Međimurje, a čija vrijednost se planira u iznosu 19.277.748 eura.

-Gotovo godinu dana čekali smo odobrenje prijavljenih aktivnosti na NPOO i u studenom smo potpisali ugovor o sufinanciranju troškova gradnje u vrijednosti većoj od 25 milijuna eura ukupnih troškova. Ovime smo osigurali sredstva za gradnju sustava u pojedinim općinama koje su na radove čekale desetak godina i više. Pred Međimurskim vodama je dinamična godina, prepuna investicijskih aktivnosti i  izazova u provedbi gradnje sustava odvodnje i pročišćavanja – istaknuli su u Međimurskim vodama.

U fokusu

HDZ i DP postigli dogovor o Vladi  predvođenoj i u 3. mandatu premijerom Andrejom Plenkovićem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Marko Milić, član pregovaračkog tima HDZ-a potvrdio je da je na današnjem sastanku postignuto suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade.

Prijedlog postignutog dogovora, uz raspodjelu resora, iznijet će se na stranačkim tijelima tijekom današnjeg dana, a potom ćemo o svim detaljima izvijestiti javnost.

Nakon potvrde na stranačkim tijelima pristupit će se prikupljanju potpisa kako bi mandat za sastavljanje buduće Vlade HDZ-a, Domovinskog pokreta i partnera dobio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Nastavite čitati

U fokusu

U grahu pronađena polovica mrtvog štakora, Konzum je proizvod povukao iz prodaje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U konzervi smeđeg graha pronađena je polovica – štakora! Tvrdi to kupac koji se požalio udruzi za zaštitu potrošača.

Proizvođač konzerviranog smeđeg graha je talijanska tvrtka, a bio je na polici velikog trgovačkog lanca u Hrvatskoj. O svemu je javnost u utorak izvijestila potrošačka udruga “Halo, inspektore” koja je objavila i fotografije.

– Potrošač je taj nemili slučaj uredno reklamirao Konzumu koji mu (još kao ni nama) nije odgovorio. Potrošač ne traži nikakvo obeštećenje, ali sasvim sigurno neće više kupovati grah te tvrtke i tog branda.

Potrošač dva dana ne može pojesti ništa od bilo kakve hrane od sjećanja na smrad i doživljenog šoka nakon što je otvorena sporna konzerva – kažu iz “Halo, inspektore”.

Reagirali su iz Konzuma te su proizvod povukli s polica.

– Žao nam je zbog situacije koja se dogodila našem kupcu. Nastavno na zaprimljenu reklamaciju kupca, u koordinaciji s proizvođačem i svim nadležnim institucijama, poduzeli smo sve potrebne radnje sukladno internoj proceduri.

Obavijestili smo proizvođača i zatražili očitovanje. Iako u ovom trenutku ne raspolažemo svim potrebnim informacijama, u kontaktu smo s proizvođačem te smo iz predostrožnosti i s ciljem zaštite naših kupaca, na vlastitu inicijativu, navedenu seriju proizvoda povukli iz prodaje.

Dodatno, proveden je inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je Konzum proveo sve potrebne aktivnosti i provjere. Još jednom želimo izraziti naše žaljenje te ćemo svakako napraviti sve što možemo kako bi detaljno provjerili sve okolnosti i osigurali da se ovakve situacije ne ponavljaju.

Za sve ostale informacije u potpunosti smo na raspolaganju kupcima putem našeg besplatnog potrošačkog telefona 0800 400 000 ili maila [email protected] – odgovorile su Korporativne komunikacije Konzuma za Danicu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje