Povežite se s nama

Sport

Zajednica športskih udruga i saveza optimistično krenula u 2024. godinu

Objavljeno:

- dana

Posljednji dani u prošloj godini Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije iskorišteni su za održavanje redovne godišnje sjednice Skupštine, sumiranje rezultata, ali i najave 2024. godine.

Nakon 2022. kada je Međimurje nosilo titulu Europske regije sporta nastavilo se u „europskom ritmu“.

– Ono što je učinjeno u toj godini drastično je podiglo ljestvicu očekivanja u međimurskom sportu, a mi smo čak i to uspjeli nadmašiti – rekao je između ostalog predsjednik Zajednice Mato Kljajić.

Vidjelo se to i po izvršenju financijskog plana za 2023. koji je nadmašio sva očekivanja.

– S jedne strane tu su bila sredstva Međimurske županije koja su dolazila u redovitim tranšama i na vrijeme što je našim klubovima značajno olakšalo svakodnevni rad. Tu posebno pohvaljujemo suradnju sa županom Matijom Posavcem, ali i sa županijskim službama zaduženima za sport. S druge strane uspješno smo se prijavili na natječaje Hrvatskog olimpijskog odbora i po prvi put Ministarstva turizma i sporta. Osmislili smo i proveli nove aktivnosti, a osigurana su sredstva za poticanje sporta u ruralnim sredinama kroz suradnju sa županijskim strukovnim sportskim savezima – izjavio je Kljajić.

No, razlog za veselje sportskih djelatnika je i prihvaćeni financijski plan za 2024. koji iznosi 740.000 eura.

– Osim povećanja od 25 posto kojeg nam je odobrila Međimurska županija, na natječaju MINTS-a odlično smo odradili prijavu što je rezultiralo i povećanjem sredstava za naše saveze i njihove programe rada s djecom – istaknuo je čelni čovjek međimurskog sporta.

U planu rada navedene su brojne aktivnosti koje će biti odrađene u godini u tijeku: tradicionalni izbor najsportaša Međimurja i dodjela Priznanja Franjo Punčec, Olimpijski festival dječjih vrtića, obilježavanje Dana Međimurske županije, Međunarodnog olimpijskog dana i Hrvatskog olimpijskog dana, Europskog tjedna sporta, bit će organizirana brojna predavanja za sportske djelatnike i sportaše, a Zajednica će još jednu godinu za redom provesti Javni poziv za dodjelu sredstava za sufinanciranje programa i projekata u međimurskom sportu. I financijski plan i program rada za 2024. prihvaćeni su jednoglasno. 

Sport

Tri štafete varaždinske Slobode najbolje na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U u organizaciji AK Agram, održano je PODRAVKA Prvenstvo Hrvatske u štafetama, na kojem su vrlo uspješni bili atletičari varaždinske Slobode.

Seniorska štafeta 4x 200 m AK Slobode (Hrvoje Kašik, Karlo Marciuš, Janko Kišak i Roko Farkaš) pobijedila je s novim hrvatskim rekordom 1:24,71. 

Ove godine prvi put se održala preponaška štafeta. Pobjedu je odnijela AK Sloboda (Roko Farkaš, Klara Koščak, Janko Kišak i Jana Koščak) s rezultatom 54,27 što će se voditi kao najbolji rezultat u ovoj disciplini.

Dodajmo da je kod mlađih kadeta i kadetkinja 4×100 m slavila također štafeta varaždinske Slobode u sastavu Heidi Premužić, Lovro Stančin, Lana Sačić i Karlo Košćak Posavec s rezultatom 52,68.

Nastavite čitati

Sport

Nika Gregurec i Lorena Magdalenić brončane u Opatiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stolnotenisači i stolnotenisačice Visie i MGK Drave Žabnik nastupili su na međunarodnom stolnoteniskom turniru Opatija open.

Najbolji rezultat od članova MGK Drave ostvarila je najmlađa kadetkinja Nika Gregurec koja je osvojila izvrsno 3. mjesto.

U istoj kategoriji godinu mlađa Mila Hrkec nakon 2. mjesta u skupini, zaustavljena je u osmini finala. Tena Špoljarić kod mlađih kadetkinja ispala je u osmini finala, dok je Nika Gregurec ispala u skupini s jednom pobjedom i dva poraza.

Od članova STK Visie najbolji rezultat ostvarila je Lorena Magdalenić osvojivši broncu kod klinceza.

Dodajmo da je Vito Milak stigao do četvrtfinala kod mlađih juniora te osmine finala kod juniora. Simon Vincek završio je svoj nastup u osmini finala obje kategorije, dok je Darian Henezi stigao među osam najboljih kod najmlađih kadeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje