Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Ljubica i Antun Ivančić kod Cestice proslavili 50 godina braka

Objavljeno:

- dana

Pred pedeset godina, 19. siječnja 1974., u župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Radovcu sakrament braka sklopili su Ljubica Premuž i Antun Ivančić, a obred vjenčanja obavio je križovljanski župnik vlč. Ivan Dugi.

Ljubica Premuž, kći Josipa i Alojzije djevojački Vočanec, rođena je 29. svibnja 1956. godine u Babincu, gdje su Ljubičini roditelji živjeli u zajedničkom domaćinstvu s djedom Alojzom i bakom Katarinom. Rano djetinjstvo Ljubica je zajedno s majkom i ocem provela u Otok Virju gdje su roditelji podigli kuću. Nakon izgradnje kuće u Cestici, danas Dravska ulica 8, mlada obitelj preselila je na novu adresu s koje je baka Ljubica odlazila u Osnovnu školu. Prvo u Radovec, a završne razrede u Babinec. Djetinjstvo i djevojaštvo Ljubica je provele s roditeljima na spomenutim adresama, a po udaji preselila se u Gornje Vratno.

Antun Ivančić, sin je Ivana i Marije djevojački Talan, rođen je 21. prosinca 1951. godine u Gornjem Vratnu, odale je odlazio u školu u Radovec, a potom i u Babinec. U vrijeme rođenja u obiteljskom domu uz malog Antuna i roditelje, u zajedničkom domaćinstvu živjela je i baka Elizabeta te brat Ivan, rođen 12. listopada 1947. godine. Nakon vjenčanja, zajednički život mladenci nastavljaju u Gornjem Vratnu, a radost zajedničkog života ubrzo su upotpunila i djeca. Sin Tomica rodio se 11. svinja 1975., kćer Mirjana 22. travnja 1977., a najmlađi Nikola, 7. studenoga 1988. godine. Mlada obitelj živjela je od poljoprivredne proizvodnje kojom su se bavili i Antunovi roditelji.

Nakon rođenja kćerke Mirjane, Antun se zaposlio u poduzeću Varkom gdje je radio u skladištu do odlaska u mirovinu 2016. godina, a Ljubica je uz poslove na poljoprivredi vodila brigu o domaćinstvu i odgoju djece, te danas ima poljoprivrednu mirovinu.      U krugu obitelji i prijatelja, Ljubica i Antun, proslavili su pedeset godina braka, a obnova vjenčanih zavjeta održana je u subotu, 13. siječnja 2024. godine, pod misom koju je predvodio vlč. Zorislav Šafran. Nakon održane obnove u crkvi Uzvišenja sv. Križa druženje je uz pjesmu i ples nastavljeno do kasnih noćnih sati u društvenom domu Otok Virje.

Sin Tomica i supruga mu Ljiljana žive zajedno sa slavljenicima, a s djedom i bakom su unuci Dorotea i Klara. Kći Mirjana i suprug Matej Krajc žive u Cestici zajedno s djecom, Lukom i Lorom, a najmlađi sin također je preselio u Cesticu gdje posjeduje svoju kuću. Umirovljeničke dana baka Ljubica i djed Antun provode zajedno sa sinom Tomicom i njegovom obitelji, pomažući u poljoprivrednom gospodarstvu, a slobodno vrijeme krate druženjem s članovima Udruge umirovljenika Općine Cestica.

Život i društvo

Kakva sreća, netko je u Varaždinu osvojio 80.000 eura! Evo gdje je uplaćen listić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin ima sretnog dobitnika koji je osvojio nevjerojatnih 80 tisuća eura, izvijestili su jučer iz Hrvatske Lutrije.

-U 134. kolu igre “Sve ili Ništa” izvučeni su brojevi 2, 3, 4, 5, 8, 9, 12, 13, 16, 19, 20 koji su igraču iz Varaždina donijeli dobitak 0 (ništa) u iznosu od 80.000,00 eura – stoji u objavi Hrvatske Lutrije.

Igrač je odigrao jednu kombinaciju, nije pogodio nijedan od izvučenih brojeva te je za uplaćenih 1,30 eura dobio 80.000,00 eura. Takva su pravila spomenute igre “Sve ili Ništa”.

Dobitni listić uplaćen je na prodajnom mjestu Hrvatske Lutrije na adresi Zagrebačka 87, Varaždin.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO U Varaždinu održano Prvenstvo Hrvatske, čak 20 varaždinskih mažoretkinja izborilo europsku smotru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždin je proteklog vikenda ugostio više od tisuću mažoretkinja iz cijele Hrvatske na 27. Prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu.

Sve je započelo jutarnjom smotrom mažoretkinja iz 20 hrvatskih gradova pred gradskom vijećnicom i susretom s gradonačelnikom Varaždina Nevenom Bosiljem te zamjenicom varaždinskog župana Silvijom Zagorec, nakon čega su zaslužnim članovima Hrvatskog Mažoret Saveza dodijeljene strukovne nagrade „Karlo Benko”, „Stanko Mazor” i „Anđelko Zorković” za postignuća i doprinos razvoju mažoret plesa u satruci i izvan nje. Ova posljednja nagrada „Anđelko Zorković” ustanovljena je po osnivači u prvom predsjedniku Hrvatskog Mažoret Saveza, ujedno osnivaču i dugogodišnjem predsjedniku Varaždinskih mažoretkinja Anđelku Zorkoviću.

Obilježavajući 30 godina postojanja Varaždinske su mažoretkinje organizacijom ovoga Prvenstva ujedno proslavile svoj rođendan, a kao rezultat svega nakon solidnih nastupa ostvarile i plasman na Europsko prvenstvo u mažoret plesu koje će u kolovozu biti održano u Beogradu. U 6 različitih kategorija na PH čak 20 Varaždinki je izborilo nastup na Europskom prvenstvu – kadetska formacija, kadetski duo Lena Lakosil i Tia Leona Grabarić, juniorkski solo Manuela Geček i juniorski duo Petra Tržec i Mia Crnčec.

Na dodjeli medalja i pehara uz objavu rezultata u dvorani Arena u nedjelju navečer bili su zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, direktorica Turističkog ureda grada  Jelena Toth, pročelnik grada za sport Dražen Cesar, predstavnik Muzeja anđela Josip Prstec, obitelj pok. Anđelka Zorkovića, te predstavnici sponzora.

– Iako je večernja ceremonija objave rezultata potrajala – zadovoljstvo nakon izvrsne organizacije Državnog prvenstva u mažoret plesu ostaje, pa korstim priliku zahvaliti svim volonterima koji su ovih dana dali sve od sebe da ovu manifestaciju održimo na najvišem mogućem nivou – kazao je na kraju predsjednik Hrvatskog Mažoret Saveza Alen Šćuric, zahvalivši tako svim pojedincima na njihovu uloženom trudu. Ljestvicu je Varaždin podignuo visoko pa je pitanje hoćemo li je ubuduće na isti način moći slijediti – kazao je Šćuric.

Na kraju velika zahvala ide gradu Varaždinu, Turističkom uredu, Zajednici sportskih udruga grada, Varaždinskoj županiji kao i tvrtkama koje su omogućile da Varaždin prvi puta bude domaćin ovog događaja.  

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje