Povežite se s nama

Sport

Rukometašice Koke imale su prednost nakon prvog dijela, no u drugom poluvremenu su se ugasile

Objavljeno:

- dana

Rukometašice Koke u Areni Varaždin odigrale su susret 15. kolo 1. hrvatske rukometne lige za žene protiv Splita 2010. Slavile su gošće 28:22.

Koka je na odmor otišla s dva gola prednosti (12:10), no na startu drugoga dijela potpuni raspad domaćeg sastava. Punih deset minuta nisu postigle pogodak, a Split 2010 je napravio pomalo nevjerojatnu seriju od osam pogodaka zaredom i riješio pitanje pobjednika. U 43. minuti gošće su vodile (13:18).

Pokušavale su domaće na sve načine uhvatiti novi priključak, ali su gošće ostale čvrste. Najveća njihova prednost bila je plus osam u 50. minuti. Kod Koke po pet pogodaka dale su Martina Krajpl i Sara Rogina.

Sport

Poznata satnica finala Županijskog kupa u kojem se susreću Varteks i Bednja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Određen je raspored odigravanja dviju finalnih susreta Županijskog nogometnog kupa, u kojima se susreću Bednja i Varteks.

Naime, iste ekipe finale su igrale prije dvije sezone kada je Varteks slavio s minimalnih 1:0.

Finalne utakmice igraju se 15. svibnja i 5. lipnja. U prvoj utakmici (srijeda, 15. svibnja) u 17:30 domaćin je Bednja, a u drugoj 5. lipnja u 18 sati Varteks na stadionu Sloboda.

Dodajmo da su obje ekipe plasmanom u finale osigurale nastup u pretkolu Hrvatskog Kupa.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka daje nam za pravo da se i protiv Rijeke nadamo pozitivnom rezultatu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon pobjede na Poljudu protiv Hajduka 1:0, nogometaše Varaždina u 34. kolu čeka susret s Rijekom. Utakmica se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati na stadionu Varteksa.

Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina kao igrač je bio član Rijeke.

– To je grad koji živi za nogomet. Publika je na Rujevici zbilja 12. igrač, a što se Rijeke tiče ona je napravila odličan posao ove sezone – ističe Šafarić.

Naime, Rijeku čekaju i dvije finalne utakmice Hrvatskog kupa. Hoće li možda trener Sopić odmarati neke prvotimce protiv Varaždina?

– Ne znam. Utakmica protiv Dinama ih je fizički i emocionalno ispraznila. Ponekad igrači koji su manje igrali, bolje reagiraju od ovih standardnih nakon takvih utakmica. Rijeka stvarno ima širinu, tako da je to njihova prednost. Hoće li u napadu igrati Marić, Obregon ili Ivanović sasvim je svejedno. No, naša pobjeda protiv Hajduka daje nam zapravo da se i protiv Rijeke nadamo pozitivnom rezultatu – zaključio je Šafarić kojem će za susret protiv Rijeke nedostajati ozlijeđeni Jelenić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje