Povežite se s nama

U fokusu

SDP poziva na prosvjed: Dosta je nepotizma i afera! Ili Hrvatska ili HDZ

Objavljeno:

- dana

Danas je SDP Varaždinske županije organizirao konferenciju za novinare na temu „Prosvjed na Markovu trgu: DOSTA JE!”. Kako je rečeno na konferenciji, SDP kao stožerna stranka oporbe, organizirat će prijevoz autobusima za sve one koji žele ići na prosvjed u Zagreb.

– Pozivam sve koji razumiju da je otpor jedino što nam u ovom trenutku preostaje, u trenutku kada je stanje u pravosuđu, obrazovanju, zdravstvu, zapravo u svim područjima takvo, da nam u gospodarstvu ili u upravi kradu. Da u zdravstvo ulažemo ogroman novac, a sustav nikako da se posloži. Da nam u obrazovanju učitelji ne mogu izaći na kraj s jedne strane pritiskom roditelja, a s druge strane s neuređenim sustavom – istaknula je  predsjednica SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora, ustvrdivši da je posljednji slučaj vezan uz imenovanje Turudića doveo do toga da je i pravosuđe jednostavno klonulo.

– Klonulo je pred sustavom koji se zove HDZ. Zato svi mi, zajedno uz tihu većinu, moramo pružiti otpor. Uzimaju budućnost nama i našoj djeci. I zato ćemo pokušati učiniti sve što možemo, a to je da pružimo otpor i organiziramo prosvjed. Tražimo izbore i tražimo promjenu, tražimo pravo na dostojanstven život i uređenu državu – zaključila je Antolić Vupora.

Svi zainteresirani građani koji žele ući organizirano autobusima u Zagreb na prosvjede mogu se javiti pozivom na broj 042 / 213 165.

Potpredsjednik SDP-a Varaždinske županije Željko Posavec istaknuo je da posljednjih tjedana dobivaju sve više poziva nestranačkih ljudi koji se žele uključiti u prosvjede.

– Dosta je bilo nepotizma i afera koje se nižu posljednjih mjeseci jedna za drugom. Ova posljednja s Turudićem dodatno nas je potaknula da poručimo da ima mjesta i nade za Hrvatsku. Izbor na sljedećim izborima bit će ili Hrvatska ili HDZ. Nemamo više vremena za čekanje. Moramo poručiti našim umirovljenicima da ih čeka bolja zlatna dob, našem obrazovanju da više neće biti zadnja rupa na svirali i da neće biti oni kojima će se najmanje podizati koeficijenti i konačno, moramo poručiti našim građanima da će živjeti bolje – rekao je Posavec.

Varaždinski SDP očekuje da će se prosvjedima u velikom broju priključiti mladi građani.

– Mladi u Hrvatskoj žive do 34. godine u roditeljskom domu što je najgore u Europskoj uniji, a razlog je taj što kvadrat stana prosječno košta 3000 eura, a njihova plaća nije niti 1000 eura. Većina je osuđena na kreditno ropstvo ili jednostavno nisu kreditno sposobni. Stambeno pitanje je samo jedan od razloga zašto je mladima u Hrvatskoj već došla voda do grla i zašto se žele odazvati na prosvjed – poručio je predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Lovro Lukavečki, dodavši da je u Hrvatskoj svega 10 posto studenata smješteno u studentskih domovima, dok je europski prosjek 20 posto.

U fokusu

HDZ i DP postigli dogovor o Vladi  predvođenoj i u 3. mandatu premijerom Andrejom Plenkovićem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Marko Milić, član pregovaračkog tima HDZ-a potvrdio je da je na današnjem sastanku postignuto suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade.

Prijedlog postignutog dogovora, uz raspodjelu resora, iznijet će se na stranačkim tijelima tijekom današnjeg dana, a potom ćemo o svim detaljima izvijestiti javnost.

Nakon potvrde na stranačkim tijelima pristupit će se prikupljanju potpisa kako bi mandat za sastavljanje buduće Vlade HDZ-a, Domovinskog pokreta i partnera dobio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Nastavite čitati

U fokusu

U grahu pronađena polovica mrtvog štakora, Konzum je proizvod povukao iz prodaje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U konzervi smeđeg graha pronađena je polovica – štakora! Tvrdi to kupac koji se požalio udruzi za zaštitu potrošača.

Proizvođač konzerviranog smeđeg graha je talijanska tvrtka, a bio je na polici velikog trgovačkog lanca u Hrvatskoj. O svemu je javnost u utorak izvijestila potrošačka udruga “Halo, inspektore” koja je objavila i fotografije.

– Potrošač je taj nemili slučaj uredno reklamirao Konzumu koji mu (još kao ni nama) nije odgovorio. Potrošač ne traži nikakvo obeštećenje, ali sasvim sigurno neće više kupovati grah te tvrtke i tog branda.

Potrošač dva dana ne može pojesti ništa od bilo kakve hrane od sjećanja na smrad i doživljenog šoka nakon što je otvorena sporna konzerva – kažu iz “Halo, inspektore”.

Reagirali su iz Konzuma te su proizvod povukli s polica.

– Žao nam je zbog situacije koja se dogodila našem kupcu. Nastavno na zaprimljenu reklamaciju kupca, u koordinaciji s proizvođačem i svim nadležnim institucijama, poduzeli smo sve potrebne radnje sukladno internoj proceduri.

Obavijestili smo proizvođača i zatražili očitovanje. Iako u ovom trenutku ne raspolažemo svim potrebnim informacijama, u kontaktu smo s proizvođačem te smo iz predostrožnosti i s ciljem zaštite naših kupaca, na vlastitu inicijativu, navedenu seriju proizvoda povukli iz prodaje.

Dodatno, proveden je inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je Konzum proveo sve potrebne aktivnosti i provjere. Još jednom želimo izraziti naše žaljenje te ćemo svakako napraviti sve što možemo kako bi detaljno provjerili sve okolnosti i osigurali da se ovakve situacije ne ponavljaju.

Za sve ostale informacije u potpunosti smo na raspolaganju kupcima putem našeg besplatnog potrošačkog telefona 0800 400 000 ili maila [email protected] – odgovorile su Korporativne komunikacije Konzuma za Danicu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje