Povežite se s nama

Zabava & Stil

Nina Badrić otvara ovogodišnje “Antunovo v Marofu”

Objavljeno:

- dana

Objavljen je Javni poziv za prijavu programa za Dane grada Novog Marofa 2024.

Centralni vikend ovogodišnjeg Antunova je 7. do 9. lipnja, no programi će se odvijati cijeli mjesec, objavila je Turistička zajednica Grada Novog Marofa.

Poziv je namijenjen svim pojedincima, ustanovama, udrugama te drugim zainteresiranim prijaviteljima koji žele predstaviti svoj rad. Rok za prijavu je 15. ožujka, a prijavnicu i poziv možete preuzeti na internetskoj stranici Grada Novog Marofa.

– Nek’ nam oprosti jutro… ovo će biti Čarobna večer! Jedna i jedina Nina Badrić otvoriti će nam ovogodišnje Dane Grada! – objavili su organizatori, a koncert će se održati 7. lipnja.

Zabava & Stil

Baby Lasagna plasirao se u finale Eurosonga!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Završilo je prvo polufinale ovogodišnjeg Eurosonga, na kojem Hrvatsku predstavlja Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna.

U prvom polufinalu se za prolazak u finale borilo 15 izvođača, od kojih 10 ide dalje. Osim njih su nastupale i tri države iz skupine ‘Velikih 5’ – Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka i domaćin natjecanja Švedska. Baby Lasagna je sa svojom pjesmom ‘Rim Tim Tagi Dim’ nastupao sedmi po redu te je prošao u finale.

Osim Baby Lasagne u finale su prošli: Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litva, Finska, Cipar, Hrvatska, Irska i Luksemburg. Drugo polufinale je na rasporedu 9. svibnja, a finale u subotu, 11. svibnja.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Strani veleposlanici u Ludbregu učili fotkati, a neki su i “poletjeli“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski fotograf Damir Hoyka u Ludbregu je održao radionicu na kojoj je osnovama fotografiranja i to mobitelom, poučio skupinu europskih veleposlanika.

Motive su pronalazili na najpoznatijim turističkim i povijesnim lokalitetima, pa su veleposlanici osim o fotografiranju puno toga doznali i o tom podravskom gradu.

Veleposlanica Nizozemske te veleposlanici Norveške, Slovenije, Belgije i Finske tu su doznali o kojim postavkama mobitela treba voditi računa kako bi ono što želimo fotografirati ispunjavalo što više elemenata dobre fotografije.

Neki od sudionika priuštili su si i let u osebujnom simulatoru.

– Hvala kolegama na pozivu za sudjelovanje u ovom kreativnom projektu! Osim što smo učili fotkati, probali smo i letjeti na simulatoru u znanstvenom centru financiranom bespovratnim sredstvima Norveške i EGP-a – pohvalili su se iz norveške ambasade.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje