Povežite se s nama

Sport

FOTO Više stotina trkača na 10. Crazy Hill Trailu u Ludbregu

Objavljeno:

- dana

Jedna od najpopularnijih outdoor manifestacija u ovom dijelu Hrvatske i ovog je vikenda donijela niz zanimljivih događanja.

U sklopu Welcome spring festivala jučer se u Ludbregu održalo deseto izdanje Crazy Hill Trail utrke. Okupilo se oko 400 trkača iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, a održana je i Canicross utrka sa psima.

Trčalo se na tri staze. Crvena (RED) staza duga je 34 kilometara, plava (BLUE) 16 kilometara te zelena (GREEN) 10 kilometara. Sve tri staze prolaze šumskim putevima i makadamom.

U utrci na 34 kilometara pobjedu je odnio Josip Meštrić, drugi je bio Zoran Križanić, a treći Matej Nidorfer.

Kod žena je najbrže do cilja stigla Matea Grabovica, druga je bila Kristina Tenšek, a treća Anita Lacković.

Na 16 kilometara prvo mjesto je osvojio Krešimir Mrčela, drugo Matija Crnković, a treće Mateo Ledinski. U ženskoj kategoriji najbrže je u cilj ušla Martina Štrkalj, druga je bila Gabrijela Šalković, a treća Mateja Golenja.

U utrci na 10 kilometara prvi je bio Ino Šepec, drugi Tomislav Šalamon, a treći Željko Dubravec. Kod žena je prvo mjesto osvojila Lucija Sačer, drugo Jelena Dolenec, a treće Valerija Mihac Jertec.

U Canicross utrci prvi je sa svojim psom bio Tilen Strmšek, drugi Enis Brkić, a treći Tomislav Vuk. Kod žena je sa svojim psom prva u cilj ušla Paula Vrdoljak, druga je bila Irena Smojver, a treća Anja Gluvić.

U sklopu Welcome Spring festivala danas je na rasporedu nordijsko hodanje.

Sport

Tri štafete varaždinske Slobode najbolje na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U u organizaciji AK Agram, održano je PODRAVKA Prvenstvo Hrvatske u štafetama, na kojem su vrlo uspješni bili atletičari varaždinske Slobode.

Seniorska štafeta 4x 200 m AK Slobode (Hrvoje Kašik, Karlo Marciuš, Janko Kišak i Roko Farkaš) pobijedila je s novim hrvatskim rekordom 1:24,71. 

Ove godine prvi put se održala preponaška štafeta. Pobjedu je odnijela AK Sloboda (Roko Farkaš, Klara Koščak, Janko Kišak i Jana Koščak) s rezultatom 54,27 što će se voditi kao najbolji rezultat u ovoj disciplini.

Dodajmo da je kod mlađih kadeta i kadetkinja 4×100 m slavila također štafeta varaždinske Slobode u sastavu Heidi Premužić, Lovro Stančin, Lana Sačić i Karlo Košćak Posavec s rezultatom 52,68.

Nastavite čitati

Sport

Nika Gregurec i Lorena Magdalenić brončane u Opatiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stolnotenisači i stolnotenisačice Visie i MGK Drave Žabnik nastupili su na međunarodnom stolnoteniskom turniru Opatija open.

Najbolji rezultat od članova MGK Drave ostvarila je najmlađa kadetkinja Nika Gregurec koja je osvojila izvrsno 3. mjesto.

U istoj kategoriji godinu mlađa Mila Hrkec nakon 2. mjesta u skupini, zaustavljena je u osmini finala. Tena Špoljarić kod mlađih kadetkinja ispala je u osmini finala, dok je Nika Gregurec ispala u skupini s jednom pobjedom i dva poraza.

Od članova STK Visie najbolji rezultat ostvarila je Lorena Magdalenić osvojivši broncu kod klinceza.

Dodajmo da je Vito Milak stigao do četvrtfinala kod mlađih juniora te osmine finala kod juniora. Simon Vincek završio je svoj nastup u osmini finala obje kategorije, dok je Darian Henezi stigao među osam najboljih kod najmlađih kadeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje