Povežite se s nama

Život i društvo

“LM” PVC stolarija sredstvima iz EU osnažila poslovanje

Objavljeno:

- dana

Obrt “LM” PVC stolarija u vlasništvu Milana Lazara započeo je s radom 2004. godine temeljem iskustva vlasnika te izradom stolarije po sistemu vrhunskoga njemačkog proizvođača Salamander.

Rast produktivnosti

Uz širok asortiman Salamander profila, uz pristupačne cijene iz ponude izdvajamo sve varijante PVC prozora, kliznih i fiksnih stijena te ulaznih i balkonskih vrata. Okov koji se koristi za prozor je Winkhaus activ Pilot, a za ulazna vrata Maco, čime se PVC stolarija iz njihove ponude odlikuje vrhunskim toplinskim, zvučnim i statičkim karakteristikama.

Poduzeće već 14 godina proizvodi PVC stolariju najviše kvalitete, a kupci dolaze s područje cijele Hrvatske te dijelom iz Slovenije i Austrije. Danas je “LM” PVC stolarija opremljena vlastitom vrhunskom tehnologijom za izradu i obradu PVC profila, a svim klijentima i suradnicima na raspolaganju su tehnička služba za izmjeru na objektima, savjetodavna služba i tim za ugradnju stolarije.

Stolarija se proizvodi u vlastitom pogonu u Petrijancu, u čijem je sklopu i prodajni salon

Stolarija se proizvodi u vlastitom pogonu u Petrijancu, u čijem je sklopu i prodajni salon, a svojim kupcima dostupni su i u varaždinskom uredu u Trenkovoj ulici. S ciljem povećanja proizvodnih kapaciteta poduzeća, bolje iskoristivosti resursa i povećanja produktivnosti, poduzeće je odlučilo provesti projekt koji uključuje nabavu novih strojeva i edukaciju zaposlenika.

Projekt je apliciran na Javni poziv E impuls KK.03.2.1.06 2016 godine. Projektna prijava je odobrena, a ugovor o sufinanciranju potpisan je u studenome 2017. godine. Projekt pod nazivom „Jačanje kapaciteta za veću konkurentnost poduzeća LM PVC Stolarija“ referentne oznake KK.03.2.1.06.1764 sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”

Spomenuti projekt se provodi od 1. lipnja 2017. do 1. lipnja 2018. u suradnji s konzultantskom kućom Androlić konzalting iz Varaždina. Nabava stroja dvoglave pile omogućava obradu različitih vrsta PVC i aluminijskih profila, njihovu maksimalnu iskoristivost te doprinosi smanjenju otpadnog materijala, dok pisač ispisnih naljepnica omogućava lakšu manipulaciju profilima u proizvodnji i skladištu.

Sve to doprinosi smanjenju troškova u proizvodnji i većoj efikasnosti. Za rad s novim strojevima educirana su četiri zaposlenika. Nabava strojeva i edukacija zaposlenika povećavaju produktivnost poduzeća, čime se omogućava zadržavanje postojećeg broja zaposlenika i potiče daljnji rast broja zaposlenika. Projekt će dovesti do rasta poslovnih prihoda u godini m+2 za 30 posto u odnosu na godinu n-1 (2015.) te do zapošljavanja dodatnih četiriju radnika dvije godine nakon provedbe projekta (m+2) u odnosu na godinu prije prijave na Javni poziv (n-1).

Ovim projektom kroz korištenje novih tehnologija i povećanje efikasnosti tvrtka osnažuje svoju tržišnu poziciju u proizvodnji PVC stolarije te povećava konkurentnost. Dodajmo da je ukupna vrijednost projekta 429.165 kuna, od čega se 215.000 kuna odnosi na financiranje iz EU bespovratnih sredstava ili 50,10 posto, a 214.165 kn poduzeće financira iz vlastitih sredstava.

Život i društvo

Primalje Županijske bolnice Čakovec dale odgovore na sva pitanja u vezi poroda i babinja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Županijska bolnica Čakovec/Facebook

Na Međunarodni dan primalja, 5. svibnja, se u Županijskoj bolnici Čakovec već tradicionalno održavaju Dani otvorenih vrata u Službi za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju.

Buduće roditelje provelo se kroz Odjele kako bi iz prve ruke mogli saznati odgovore na sva pitanja u vezi poroda i babinja.

Pozdravnu riječ održao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, dr. med., pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Valerija Korent, mag. med. techn. te glavna primalja Karmen Cecarko, mag. obs. koja je zajedno sa svojim kolegicama provela sve prisutne kroz prostore Odjela, ali i održala kratku edukaciju te odgovarala na pitanja koja su zainteresirani postavljali. Također, svim prisutnima podijeljeni su informativni letci i prigodni pokloni.

Cilj Međunarodnog dana primalja podizanje svijesti o ulozi primalje u zajednici, ključnoj ulozi prilikom rađanja djeteta, skrbi za majku i novorođenče. Zadatak primalja je biti uz ženu i olakšati joj trenutke u kojima je najosjetljivija, bodriti ju i dati joj savjete u daljnjoj brizi oko djeteta, a da u toj zahtjevnoj zadaći uspijevaju, svjedoče tisuće majki koje nikada ne zaboravljaju ime i lice primalja koje su bile uz njih.Primalje poštuju život i učinkovito doprinose unapređenju kvalitete i humanizaciji zdravstvene zaštite. Cijeli svoj radni vijek primalje posvećuju pomaganju ženama u njihovim najtežim, najizazovnijim, a istovremeno i najsretnijim trenucima u njihovom životu i životu njihovih obitelji.

To se vidjelo iz priloženog jer je odaziv bio velik te se ŽB Čakovec ovim putem zahvaljuje svim prisutnima što su došli i zajedno s primaljama proslavili njihov dan.

Nastavite čitati

Život i društvo

Očistite bicikle i podmažite lance jer u subotu se u Sračincu održava biciklijada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Biciklijada općine Sračinec
Foto: Ilustracija

Općina Sračinec, Osnovna škola Sračinec i Ženska inicijativa HNS-a Podružnice Sračinec organiziraju biciklijadu povodom Dana obitelji za sve mještane općine Sračinec i ostale zainteresirane.

Djeca obavezno moraju biti u pratnji roditelja.

Biciklijada će se održati u subotu, 11. svibnja, s početkom u 10 sati kod Doma kulture Sračinec.

Završetak je planiran kod kućica na rijeci Dravi uz besplatno osvježenje, hranu i prigodno druženje.

– Očistite bicikle i podmažite lance, jer u subotu vas čeka vožnja! Pridružite nam se! – poziv je organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje