Povežite se s nama

Međimurje

Borba protiv raka debeloga crijeva: Dan plave vrpce obilježava se u Čakovcu ove subote

Objavljeno:

- dana

Oko 3000 ljudi u Hrvatskoj svake godine otkrije simptome karcinoma debelog crijeva.

Upravo zbog navedenog podatka, članovi Županijske lige protiv raka Čakovec i kluba ILCO, u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije i drugim zdravstvenim ustanovama će u subotu na Trgu Republike u Čakovcu od 10-12 h obilježiti Dan plave vrpce.

Tom će prigodom građanima dijeliti cvjetove irisa, te ih pritom upoznati s opasnostima i mogućnošću prevencije raka i ostalih bolesti debelog crijeva. Dijelit će letke i druge promotivne materijale o Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

U sklopu ove akcije, građani će na štandu moći kupiti i ulaznice za humanitarnu akciju ”Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom 2018.”, koja će se održati u petak, 1. lipnja u 19 sati u Centru za kulturu Čakovec. Ulaznice će se prodavati po cijeni od 30 kn, a novac prikupljen akcijom će se koristiti za rehabilitaciju članova klubova koji djeluju unutar Lige.

Liga vas poziva da se aktivno uključite u ovu akciju, te vam zahvaljuje na doprinosu borbi protiv raka u Međimurskoj županiji!

Međimurje

Kros za vrtićarce te učenike u Perivoju Zrinskih okupio stotine trkača

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Jedna od najmasovnijih sportskih aktivnosti u Međimurju svakako je kros za vrtićarce te učenike osnovnih i srednjih škola koji se održava dva puta godišnje u Čakovcu, u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

U subotu, 1. travnja, je održano novo izdanje proljetnog krosa koji je okupio velik broj mališana i učenika, a trčalo se na poznatoj lokaciji u jezeru podno zidina Starog grada te Perivojem Zrinski.

Snage su odmjerili brojni osnovnoškolci, svaki razred zasebno te dječji vrtići s područja Međimurja, u dvije kategorije- posebno predškolci i posebno mlađi.

Najuspješnijima u pojedinačnim uzrasnim kategorijama podijeljene su medalje, kao i pehari školama najboljih trkačica i trkača.

Proljetni i jesenski krosevi za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurja te polaznike vrtića održavaju se u čakovečkom parku od 2005. godine, a kontinuitet je prekinut samo tijekom pandemije.

Međimurska županija u duhu Europske regije sporta, odnosno regije koja sustavno pomaže te podržava sport i rekreaciju i ove je godine pomogla u organizaciji i pripremi masovnog natjecanja koje je odavno preraslo u veliko obiteljsko druženje brojnih žitelja našega kraja.

Nastavite čitati

Međimurje

Zbog kvara ne radi hitni broj službe 194 u Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od Međimurske županije došla je važna obavijest, danas, 1. travnja.

– Zbog kvara u radu fiksne i mobilne mreže ne radi hitni broj službe 194. Građani na području Međimurske županije hitnu službe mogu dobiti na jedinstven broj 112 – stoji u obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje