Povežite se s nama

Sport

FOTO Četvrta HNL: Polet i Bednja uvjerljivi, Nedelišće se s minimalnih 1:0 provuklo u Slakovcu

Objavljeno:

- dana

U pretposljednjem 29. kolu 4. HNL Čakovec – Varaždin, vodeći trojac upisao je nove vrijedne pobjede. Polet i Bednja bili su sigurni u visokom 4:1 slavlju na gostovanju u Čakovcu protiv Sloge, odnosno na domaćem terenu protiv Novog Marofa. Nedelišće je pak s minimalnih 1:0 slavilo u Slakovcu protiv Slobode.

Polet je na gostovanju u Čakovcu morao stizati rano vodstvo domaćina. Naime, Sloga je već u 2. minuti imala prednost zahvaljujući golu Ivan Fučka. No, svetomartinski nogometaši već do odmora preokreću rezultat preko Alena Hercega i Andreja Goričaneca. U nastavku susreta Polet opravdava ulogu favorita te s dva nova gola Nikole Barata i Damira Čurina postavlja konačnih 4:1. Istim rezultatom slavila je i Bednja pred svojim navijačima protiv Novog Marofa. Momčad iz Beletinca povela je u 12. minuti preko Marina Ivančića. Isti je igrač povisio i na 2:0, dok je treći pogodak u 56. minuti postigao Karlo Marić. Gosti smanjuju zaostatak u 77. minuti preko Ante Spajića, da bi šest minuta kasnije Benjamin Brlek zabio za 4:1 pobjedu Bednje. I dok su dvije vodeće momčadi uvjerljivo prošle svoje prepreke, Nedelišće se provuklo na gostovanju u Slakovcu. Jedini pogodak protiv Slobode vrijedan tri boda djelo je Danijela Mesarića u 58. minuti. Ostali rezultati 29. kola: Međimurec – Jalžabet 6:5, Plitvica (G) – Pušćine 2:1, Rudar – Dinamo (D) 4:2, Zelengaj – Nedeljanec 4:3, Podravina – Mladost Komet 5:2. Utakmice posljednjeg 30. kola igraju se u subotu, 9. lipnja s početkom u 17:30 sati. Susrest će se: Polet – Podravina, Nedeljanec – Bednja, Nedelišće – Rudar, Mladost Komet – Međimurec, Jalžabet – Plitvica (G), Pušćine – Sloboda (S), Dinamo (D) – Zelengaj, Novi Marof – Sloga (Č).

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje