Povežite se s nama

Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda u Međimurju sedam naleta vozilima na divljač

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Tijekom proteklog vikenda (od 12. do 14. travnja) na međimurskim prometnicama evidentirano je sedam naleta vozilima na divljač (srneća divljač) koja je pretrčavala kolnik, javila je PU međimurska.

Naleti na divljač evidentirani su na prometnicama u Vrhovljanu te između Žiškovca i Štrukovca, Male Subotice i Štefanca, Donjeg Vidovca i Donje Dubrave, Čakovca i Mihovljana, kao i u dva navrata između Donjeg Mihaljevca i Svete Marije.

– Kako bi se spriječili ovakvi događaji upozoravamo vozače da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti. Pojava divljači na našim prometnicama najučestalija je u ranim jutarnjim te kasnim večernjim satima. Ujedno, apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju prometna pravila i postavljenu prometnu signalizaciju kako bi sigurno stigli na svoja odredišta – istknuli su iz policije.

Crna kronika

S 1,7 promila u Jurketincu izazvao frontalni sudar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U Jurketincu u ponedjeljak, 20. svibnja, oko 18 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 61 godina upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,70 promila, iz smjera Vidovca u smjeru Ivanca. On se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake, prešao je na suprotnu stranu kolnika i prednjim djelom svog automobila udario u prednji dio osobnog automobila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 24-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći ozlijeđen je 61-godišnji vozač. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždinska policija traži očevice prometne nesreće koja se dogodila u Koprivničkoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Koprivničkoj ulici u Varaždinu u petak, 17. svibnja oko 07.45 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.

Za sada nepoznati vozač upravljao je nepoznatim vozilom desnom prometnom trakom južnog kolničkog traka Koprivničke ulice u Varaždinu iz smjera Optujske ulice u smjeru Ulice Ruđera Boškovića.

– On se prije nadvožnjaka prilikom mijenjanja prometne trake s desne na lijevu nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja. Tom prilikom došlo je do udara lijeve bočne strane nepoznatog vozila u zadnju desnu bočnu stranu osobnog automobila kojim je lijevom prometnom trakom upravljala 40-godišnjakinja. Nakon prouzročene prometne nesreće nepoznati vozač je sa nepoznatim vozilom napustio mjesto događaja, a da sa vozačicom nije popunio Europsko izvješće ili na drugi način razmijenio osobne podatke i podatke od vozila kojim je prouzročio prometnu nesreću. U svezi navedenog molimo eventualne svjedoke i očevice događaja koji su se u tom trenutku zatekli na mjestu događaja ili imaju informacije o ovom događaju, da se jave na broj telefona 042/372-404 ili 192, odnosno da osobno dođu u prostorije Postaje prometne policije Varaždin, u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu – ističe PU varaždinska.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje