Povežite se s nama

Život i društvo

Novi Marof: ogranak Domovinskog pokreta iduće četiri godine vodit će Slavko Vuradin

Objavljeno:

- dana

Članovi Domovinskog pokreta- ogranka Novi Marof održali su redovnu izbornu skupštinu. U naredne četiri godine ogranak će voditi Slavko Vuradin, potpredsjednici su Marko Štampar i Davor Pejnović, dok će tajničke poslove obavljati Marijan Udovčić, a rizničarske Dražen Kadi.

U izvještaju o radu u proteklom mandatu, Vuradin je istaknuo da je to bilo prilično turbolentno razdoblje u kojem je ogranak Novi Marof imao uspona i padova, kao i sama stranka koja se morala suočiti s problemima oko vodstva stranke i odlaska pojedinaca.

– Na kraju, birači su nas prepoznali i dali svoje povjerenje na proteklim izborima. Na nama je da osluškujemo potrebe naših sugrađana i izlazimo s inicijativama koje će poboljšati njihov standard – istaknuo je Vuradin.

O rezultatima parlamentarnih izbora kraću analizu napravio je Davor Pejnović, koji je ujedno bio na četvrtom mjestu koalicijske liste Domovinskog pokreta u 3. izbornoj jedinici.

– Vrlo malo glasova je nedostajalo da dobijemo saborskog zastupnika, iako smo dobili prilično više glasova nego prije četiri godine, dok smo na nivou Grada Novog Marofa bili treća lista po jačini, s osvojenih 8,37 % glasova- naglasio je Pejnović.

Život i društvo

Varaždinski vatrogasci ove godine na dislokaciji na Lastovu, a međimurski na Braču

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: JVP Čakovec

Vatrogasci s područja Varaždinske i Međimurske županije i ove su godine na dislokaciji na jadranskoj obali.

Međimurski vatrogasci ove godine pomažu na Bolu na Braču, a na dislokaciju su 4. srpnja otišli Matej Obadić iz JVP-a Čakovec, Denis Makar iz DVD-a Belica, Ivan Šoštarić iz DVD-a Selnica i Roko Kregar iz DVD-a Kuršanec.

Vatrogasci iz Varaždinske županije od 20. lipnja ove godine su na dislokaciji na Lastovu, isto kao i lani. Smješteni su u mjestu Ubla na Lastovu.
Noćas je na dislokaciju otputovala druga grupa vatrogasaca JVP-a Varaždin, a prva, srećom, nije imala intervencija. U drugoj grupi otputovala je šest vatrogasaca, a s njima je i jedno navalno vozilo, jedno šumsko i jedno zapovjedno vozilo.

Rotacije vatrogasaca trajat će do 26. rujna, a do tada pomagati sedam grupa vatrogasaca iz JVP-a Varaždin, rekao je Ivica Labaš, zapovjednik JVP-a Varaždin.

Nastavite čitati

Život i društvo

U tijeku Javni poziv za prikupljanje prijava za izbor najljepšeg balkona ili okućnice na području Općine Vidovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vidovec objavila je Javni poziv za prikupljanje prijava za izbor najljepšeg balkona i/ili okućnice na području Općine Vidovec u 2024. godini.

Pravo prijave na Javni poziv imaju svi mještani s područja Općine Vidovec.

POTREBNA DOKUMENTACIJA ZA PRIJAVU:

– Prijavnica

-5  fotografija balkona i/ili okućnice visoke rezolucije

-Preslika osobne iskaznice kao dokaz o prebivalištu na području Općine Vidovec

Prijavnica s potrebnom dokumentacijom se šalje  e-mailom na adresu: [email protected], a može se i osobno predati u Općinu Vidovec, Trg sv. Vida 9, Vidovec radnim danom od 7,00-15,00 sati.

Komisija za izbor najljepšeg balkona i/ili okućnice izvršiti će pregled pristiglih prijava na Javni poziv. Na temelju fotografija dostavljenih uz prijavnicu,  izvršit će se bodovanje i izabrati tko od prijavitelja ulazi u uži krug. Nakon izbora  užeg kruga, Komisija će izvršiti uvid na terenu.

Svaki sudionik dobiti će priznanje, a novčane nagrade dodijeliti će se sudionicima s najljepšim balkonom i/ili okućnicom i to:

1. nagrada 200,00 eura, 2. nagrada 130,00 eura, 3. nagrada  70,00 eura

Prijave na Javni poziv zaprimaju se do 31. srpnja 2024. godine, a Javni poziv i prijavnicu možete preuzeti OVDJE

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje