Povežite se s nama

Međimurje

Horvat uvjeren u bolji rezultat izbora nego prije četiri godine

Objavljeno:

- dana

SABORSKI ZASTUPNIK

Bivši ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat bit će kandidat Hrvatske demokratske zajednice za župana Međimurske županije. Potvrdio je to u Čakovcu glavni tajnik stranke Gordan Jandroković nakon sastanaka s kolegama iz Županijskog odbora.

– Primarni razlog posjeta je priprema za predstojeće lokalne izbore i očekujem da me kolege izvijeste o svemu što je dosad učinjeno u proteklom razdoblju. Također, upoznat ću ih s onime što Središnjica poduzima kako bi HDZ spreman ušao u kampanju za lokalne izbore – pojasnio je Jandroković razloge svojeg dolaska u grad Zrinskih.
Dodao je da imaju cilj na ovim izborima obraniti sve one gradove i općine u kojima je stranka trenutno na vlasti. Nastojat će ostvariti i što bolji rezultat na županijskoj razini. – Vjerujemo da će HDZ biti ona politička snaga koja će u Međimurskoj županiji imati ključnu ulogu prilikom formiranja većine u Skupštini. Također, vjerujem da će i na državnoj razini HDZ biti uvjerljivo najjača politička snaga. Zadali smo si određene ciljeve prema kojima stremimo, a to je povećanje broja gradova, općina i županija u kojima možemo odnijeti pobjedu – rekao je Jandroković.

Nakon što je s kolegama podijelio razmišljanja o lokalnim izborima te ih izvijestio o državnoj politici, odnosno o glavnim stajalištima Vlade i HDZ-a, potvrdio je da ova stranka ima svoga kandidata za međimurskog župana. Riječ je o Darku Horvatu, saborskom zastupniku i predsjedniku županijskog HDZ-a, dok će kandidat za gradonačelnika Preloga biti Ljubomir Kolarek, Dražen Srpak za gradonačelnika Murskog Središća, a Aleksandar Makovec za gradonačelnika Čakovca.

Kandidat za gradonačelnika Preloga je Ljubomir Kolarek, a Murskog Središća Dražen Srpak

– Na tragu svega što je spomenuo glavni tajnik HDZ-a, bit će mi čast pojaviti se u ulozi kandidata i siguran sam da će rezultat biti bolji od onog prije četiri godine. Poruke i poticaj kojeg glavni tajnik nosi iz Zagreba ulijevaju povjerenje i mi smo u ovom trenutku u završnoj fazi pregovora oko suradnje ponuđene Hrvatskoj narodnoj stranci. No, zasad prema mojim informacijama taj prijedlog ne prihvaćaju i gotovo su ga odbili – napominje Horvat. Izjavio je i da ostali HDZ-ovi partneri na lokalnim izborima još nisu definirani. U tijeku su, dodaje, pregovori s HSLS-om, Hrastom i HDS-om.

– Kako će oni završiti, znat ćemo ovih dana – naglasio je Horvat. Odgovarajući na pitanje hoće li se u slučaju kandidature za župana povući iz Sabora, rekao je da je jedan od onih koji ne varaju biračko tijelo.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ukusni kotlić i zabava uz tamburaše 18. svibnja na manifestaciji “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao uvod u Dane grada i Ljeto uz Muru i ove godine održava se manifestacija „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“, tradicionalno kuhanje kotlića 18. svibnja, a dobra zabava je zagarantirana.

Kuhanje započinje u ranim jutarnjim satima, dok će podjela delicija započeti u 11 sati na izletištu „Fusek“ u Murskom Središću, a svoje umijeće pokazat će Mjesni odbori Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice.

Jela će biti besplatno podijeljena posjetiteljima, a za dobru atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav „Prim“.

Nastavite čitati

Međimurje

Mraz pogodio područja Murskog Središća i Štrigove pa je proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu od mraza za Grad Mursko Središće i Općinu Štrigova, gdje je mraz u razdoblju između 19. i 22. travnja 2024. godine izazvao smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno smanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode – mraza stupa na snagu 6. svibnja 2024.

Međimurska županija ovom odlukom zadužuje općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da procjenu štete prijave županijskom povjerenstvu putem Registra šteta i to u roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo potom će izraditi zbirno izvješće o nastaloj šteti na navedenom području.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje