Povežite se s nama

Crna kronika

Direktor trgovačkog društva iz Čakovca sam sebi uplatio dva milijuna kuna?

Objavljeno:

- dana

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od siječnja 2017. do ožujka 2018. godine, kao direktor trgovačkog društva iz Čakovca, sklopio u ime društva sam sa sobom kao fizičkom osobom 75 ugovora o pozajmici.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 60-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od siječnja 2017. do ožujka 2018. godine kao direktor trgovačkog društva iz Čakovca, sklopio u ime društva sam sa sobom kao fizičkom osobom 75 ugovora o pozajmici.

Temeljem njih je s računa društva uplaćivao na svoj tekući račun različite novčane iznose te u jedanaest navrata bez ikakve osnove uplatio s računa društva različite novčane iznose na svoj račun, s unaprijed stvorenom namjerom da novac ne vrati društvu i da ga zadrži za sebe. Opisanim je ostvario protupravnu imovinsku korist na štetu društva od preko 2.100.000 kuna – kažu u DORH-u.

Crna kronika

Netko zapalio smeće i granje uz vikendicu u Sudovcu pa izgorjelo krovište

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U srijedu, 15. svibnja u Sudovcu, na području Grada Novi Marof, došlo do požara vikend kuće u vlasništvu 40-godišnjaka.

Do požara je došlo tako što je nepoznati počinitelj zapalio odloženo smeće i granje koje se je nalazilo neposredno uz vikend kuću, uslijed čega je vatra zahvatila krovište vikend kuće, kojom prilikom je izgorio dio krovišta, javila je varaždinska policija.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, dok su istog ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društva Dropkovec, Kostanjevec Riječki i Deklašanec. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Starac (70) autom u Novom Marofu naletio na 49-godišnjakinju na zebri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj ulici u Novom Marofu u utorak, 14. svibnja, oko 7 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

– Muškarac starosti 70 godina upravljao je osobnim automobilom. On dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, na kojem se prometom pješaka ne upravlja semaforima niti znacima ovlaštene osobe, istome se nije približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su tek stupili na pješački prijelaz – ističe PU varaždinska.

Tom prilikom je desnim bočnim dijelom svog vozila naletio na 49-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik po pješačkom prijelazu. Od naleta vozila pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozlijede. Medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje