Povežite se s nama

Život i društvo

U Trnovcu Bartolovečkom neki umirovljenici povodom božićnih blagdana dobit će 200 kuna

Objavljeno:

- dana

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki na sjednici održanoj u četvrtak donijeli su odluku o izmjenama ovogodišnjeg proračuna.

Planirani proračun u iznosu od 30 milijuna kuna, odnosno 20 milijuna kuna proračunskih prihoda i 10 milijuna kuna zaduženja, smanjuje se za 14,7 milijuna kuna i sada iznosi 15,3 milijuna kuna. Prihodi od poreza s 8,3 milijuna povećavaju se na 9,2 milijuna, dok se stavka pomoći iz državnog proračuna i sredstava iz Europske unije smanjuje s 8,6 milijuna kuna na 2,7 milijuna.

– Radi se o projektima uređenja nerazvrstane ceste – Ulice Široke ledine u Trnovcu koji je na početku realizacije te uređenja društvenog doma u Trnovcu jer odluka po prijavi na natječaj još nije dobivena pa neće biti realiziran u ovoj godini. Proračunom za 2018. godinu planirano je zaduženje od 10 milijuna kuna za financiranje projekata izgradnje i rekonstrukcije nerazvrstanih cesta i nogostupa. Kako je zaključen ugovor o izvođenju radova za Široke ledine, a u tijeku je postupak javne nabave za Radničku ulicu, dok ostale ulice ove godine neće biti realizirane, neće biti izdatka za navedeno zaduživanje – pojasnio je na sjednici načelnik HNS-ov Zvonko Šamec.

Na sjednici su prihvaćene i odluke o otpisu nenaplaćenog duga za naknadu za uređenje voda i komunalnu naknadu u ovršnim postupcima na novčanim sredstvima dužnika, a prema Zakonu o otpisu dugova fizičkim osobama. Radi se o otpisu dugova do 10 tisuća kuna za 42 fizičke osobe u ukupnom iznosu 46 tisuća kuna te tri vlasnika obrta – fizičkih osoba u ukupnom iznosu 27 tisuća kuna.

Donijeta je i odluka o financiraju poklon bonova povodom božićnih blagdana za umirovljenike s mirovinom do 3000 kuna, osobe s invaliditetom i osobe u statusu socijalno uzdržavanih. Vrijednost poklon bona je 200 kuna.

– I ove smo godine za naše umirovljenike, osobe u statusu socijalno uzdržavanih te osobe s invaliditetom osigurali bonove u povodu blagdana. Ovo je samo jedan od načina da tim našim sumještanima poželimo sretne blagdane te im pomognemo koliko je u našoj mogućnosti – kazao je Šamec.

Na sjednici je također donijeta odluka o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina te odluka o osnivanju općinske postrojbe civilne zaštite opće namjene sa zapovjednikom i zamjenikom zapovjednika te dvije operativne skupine sa po osam članova.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje