Povežite se s nama

Međimurje

U Maloj Subotici održana 18. županijska Smotra dječjeg folklornog stvaralaštva

Objavljeno:

- dana

U sportskoj dvorani Osnovne škole Tomaša Goričanca u Maloj Subotici je održana tradicionalna 18. županijska Smotra dječjeg folklornog stvaralaštva.

U organizaciji Kulturno-umjetničke udruge “Zvon” Župne zajednice Mala Subotica i Zajednice Hrvatskih kulturno umjetničkih društava Međimurske županije, Smotra dječjeg folklornog stvaralaštva je ove godine okupila 13 folklornih skupina od kojih je devet skupina s područja Međimurske županije, dok su četiri gostujuće skupine bile iz Vrhovja, Starša (Slovenija), Varaždina i Strmca. Smotru je otvorio načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc.

– Djeca zaista puno vježbaju i predana su koreografijama, pjesmama i plesu. Ovo je događaj na kojem jedva čekaju pokazati što su pripremili. Odaziv je nešto manji nego prijašnjih godina, no bitno je djeci omogućiti da bolje upoznaju dječju folklornu tradiciju različitih krajeva naše domovine – kaže Marija Jelenić, voditeljica dječje skupine KUU “Zvon” i predsjednica Odbora za dječje folklorno stvaralaštvo.

Od međimurskih KUD-ova nastupila su društva iz Donje Dubrave, Zasadbrega, Orehovice, Male Subotice, Donjeg Vidovca, Novog Sela Rok, Žiškovca, Mačkovca i Šandorovca.

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje