Povežite se s nama

Međimurje

Nakon više od tri desetljeća, u Štrigovi održane franjevačke pučke misije

Objavljeno:

- dana

Pod geslom „Danas mi je boraviti s tobom“ u Štrigovi su održane franjevačke pučke misije.

Misije su započele u nedjelju, 28. listopada, svečanom misom i zazivom Duha Svetoga, a završile su misnim slavljem 4. studenoga, koje je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Misionar fra Milan Sokčević boravio je tjedan dan u štrigovskoj župi te u duhu evanđelja poticao vjernike i cijelu župnu zajednicu na intenziviranje individualnoga i zajedničkoga vjerskog života.

Od posljednjih misija u Štrigovi protekle su 34 godine, te je ovo bila savršena prilika za duhovnu obnovu cijele Župe. Osim svakodnevnih aktivnosti, tijekom pučkih misija fra Sokčević se susreo s različitim grupama. Posjetio je Osnovnu školu i razgovarao s vjeroučenicima, susreo se s obiteljima, mladima, lovcima i vinogradarima te obišao bolesnike i domove za starije i nemoćne.

Međimurje

Ukusni kotlić i zabava uz tamburaše 18. svibnja na manifestaciji “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao uvod u Dane grada i Ljeto uz Muru i ove godine održava se manifestacija „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“, tradicionalno kuhanje kotlića 18. svibnja, a dobra zabava je zagarantirana.

Kuhanje započinje u ranim jutarnjim satima, dok će podjela delicija započeti u 11 sati na izletištu „Fusek“ u Murskom Središću, a svoje umijeće pokazat će Mjesni odbori Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice.

Jela će biti besplatno podijeljena posjetiteljima, a za dobru atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav „Prim“.

Nastavite čitati

Međimurje

Mraz pogodio područja Murskog Središća i Štrigove pa je proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu od mraza za Grad Mursko Središće i Općinu Štrigova, gdje je mraz u razdoblju između 19. i 22. travnja 2024. godine izazvao smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno smanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode – mraza stupa na snagu 6. svibnja 2024.

Međimurska županija ovom odlukom zadužuje općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da procjenu štete prijave županijskom povjerenstvu putem Registra šteta i to u roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo potom će izraditi zbirno izvješće o nastaloj šteti na navedenom području.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje