Povežite se s nama

U fokusu

Kneginčani i Toplićanci u strahu: Zašto već tjedan dana ne radi semafor na izuzetno frekventnom raskrižju sa državnom cestom?

Objavljeno:

- dana

Kneginčani već tjedan dana na posao u Varaždin automobilom odlaze sa zebnjom.

Semafor na križanju državne ceste Goričan – Varaždin – Zagreb – Rijeka (D3) Topličke i Vukovarske ulice sedam dana ne radi, tek treperi žuto svijetlo.

Budući je riječ o vrlo prometnom raskrižju, koje je osobito u jutarnjim satima iznimno frekventno, Kneginčani i Toplićanci koji svakodnevno ovuda prolaze na posao u Varaždin, smatraju da pokvareni semafor značajno ugrožava sigurnost prometa.

– Svako jutro idem ovuda i načekam se da prođem, a i onda se moram gurati jer na brzoj cesti rijetko je tko spreman usporiti i pustiti nas sa sporedne da se uključimo u promet. Osobito je teško iz Topličke ulice skrenuti lijevo prema Zagrebu jer moram proći dvije trake brze ceste. Jako me strah za moju djecu, koja su ove godine položila vozački i budući da autobusi rijetko prolaze, automobilom odlaze na posao. Svaki je dan stres, jer vozačka kultura u Hrvatskoj i nije na nivou, pa će rijetko kad netko stati da propusti automobile iz sporednog smjera. A cestom prolaze mnogi kamioni na putu iz inozemstva prema Zagrebu i Rijeci, puno je autobusa i osobnih vozila – kaže nam gospodin Siniša iz Gornjeg Kneginca i pita se zašto barem u špici nema prometnika, koji bi regulirao promet.

Zašto semafor ne radi već sedam dana, odgovorio nam je Stjepan Marković iz Hrvatskih cesta.

– U noći sa 4 – 5. prosinca, na križanju se dogodila prometna nesreća, prilikom koje je došlo do jakog naleta na semafor. Šteta iznosi 16 tisuća kuna, a mi na zalihi nemamo potreban materijal i dijelove za popravak. Naručili smo potrebno i sad čekamo da nam to i stigne, a trebalo bi još ovaj tjedan – rekao nam je Stjepan Marković, koji vjeruje da će semafor ovog tjedna biti

 

 

U fokusu

HDZ i DP postigli dogovor o Vladi  predvođenoj i u 3. mandatu premijerom Andrejom Plenkovićem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Marko Milić, član pregovaračkog tima HDZ-a potvrdio je da je na današnjem sastanku postignuto suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade.

Prijedlog postignutog dogovora, uz raspodjelu resora, iznijet će se na stranačkim tijelima tijekom današnjeg dana, a potom ćemo o svim detaljima izvijestiti javnost.

Nakon potvrde na stranačkim tijelima pristupit će se prikupljanju potpisa kako bi mandat za sastavljanje buduće Vlade HDZ-a, Domovinskog pokreta i partnera dobio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Nastavite čitati

U fokusu

U grahu pronađena polovica mrtvog štakora, Konzum je proizvod povukao iz prodaje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U konzervi smeđeg graha pronađena je polovica – štakora! Tvrdi to kupac koji se požalio udruzi za zaštitu potrošača.

Proizvođač konzerviranog smeđeg graha je talijanska tvrtka, a bio je na polici velikog trgovačkog lanca u Hrvatskoj. O svemu je javnost u utorak izvijestila potrošačka udruga “Halo, inspektore” koja je objavila i fotografije.

– Potrošač je taj nemili slučaj uredno reklamirao Konzumu koji mu (još kao ni nama) nije odgovorio. Potrošač ne traži nikakvo obeštećenje, ali sasvim sigurno neće više kupovati grah te tvrtke i tog branda.

Potrošač dva dana ne može pojesti ništa od bilo kakve hrane od sjećanja na smrad i doživljenog šoka nakon što je otvorena sporna konzerva – kažu iz “Halo, inspektore”.

Reagirali su iz Konzuma te su proizvod povukli s polica.

– Žao nam je zbog situacije koja se dogodila našem kupcu. Nastavno na zaprimljenu reklamaciju kupca, u koordinaciji s proizvođačem i svim nadležnim institucijama, poduzeli smo sve potrebne radnje sukladno internoj proceduri.

Obavijestili smo proizvođača i zatražili očitovanje. Iako u ovom trenutku ne raspolažemo svim potrebnim informacijama, u kontaktu smo s proizvođačem te smo iz predostrožnosti i s ciljem zaštite naših kupaca, na vlastitu inicijativu, navedenu seriju proizvoda povukli iz prodaje.

Dodatno, proveden je inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je Konzum proveo sve potrebne aktivnosti i provjere. Još jednom želimo izraziti naše žaljenje te ćemo svakako napraviti sve što možemo kako bi detaljno provjerili sve okolnosti i osigurali da se ovakve situacije ne ponavljaju.

Za sve ostale informacije u potpunosti smo na raspolaganju kupcima putem našeg besplatnog potrošačkog telefona 0800 400 000 ili maila [email protected] – odgovorile su Korporativne komunikacije Konzuma za Danicu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje