Povežite se s nama

U fokusu

Varaždin: Općoj bolnici Grad donirao 60.000 kuna za kupnju nove operacijske lampe

Objavljeno:

- dana

Prvi dan nove 2019. godine gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok, zajedno sa svojim zamjenicima Zlatanom Avarom i Sandrom Malenicom, obišao je bolnicu, policiju i vatrogasce.

U Općoj bolnici Varaždin gradonačelnik je ravnatelju bolnice, dr. Nenadu Kudeliću, uručio donaciju od 60.000 kuna za nabavku nove operacijske lampe kojom će se omogućiti bolji uvjeti rada u operacijskoj sali.

Gradonačelnik i ravnatelj složili su se da je potrebno kontinuirano činiti sve kako bi se zadržali liječnici u OBV, koji su deficitarni kadar u cijeloj našoj zemlji, a Grad Varaždin se aktivno uključio u program i strategiju zadržavanja tog kadra kroz cijeli niz mjera poput stanova za liječnike, nabavci medicinske opreme, odobravanjem edukacije liječnika i njihovog usavršavanja, nabavci literature i ostalim vrstama pomoći.

Gradonačelnik se zahvalio medicinskom osoblju, a i svim drugim službama koje su za novogodišnju noć, dok se većina građana veseli, bdjele nad našim građanima i njihovom sigurnošću.

– Iako nemamo nikakvu službenu nadležnost nad bolnicom, Grad svake godine pomaže donacijama. Pomažemo i tijekom cijele godine, a sada smo dogovorili i potpisali ugovor za još četiri nova stana za naše liječnike koja će se dovršiti u Hrašćici. Svi smo svjesni da liječnici odlaze u inozemstvo i u druge dijelove Hrvatske, stoga nam je primarno ulagati u njih. U bolnici ima puno zainteresiranih i za osnivanje i opremanje vrtića, odnosno vrtićkog odjeljenja, čime bi im se puno pomoglo jer bi im djeca bila blizu. Vjerujem da ćemo i to uspjeti ostvariti – rekao je gradonačelnik.

U Policijskoj upravi varaždinskoj gradonačelnika je dočekao načelnik policije Predrag Benčić koji je gradonačelniku zahvalio na suradnji i podršci u 2018. koja se uspješno nastavlja i u novoj godini te naglasio da je suradnja s Gradom ključna kako bi se svi projekti odradili u najbolju korist naših sugrađana te da Varaždin bude sigurno mjesto za život.

U PU varaždinskoj su zadovoljni s tim kako je protekla novogodišnja noć u kojoj nije bilo većih intervencija.

– Koristim prigodu da načelniku i svim djelatnicima PU zaželim svako dobro i zahvalim u ime svih građana što su čuvali našu sigurnost i ovu noć. Smatram da bi dogodine trebalo građane osvijestiti da do jedne razine smanje korištenje pirotehničkih sredstava jer je u novogodišnjoj noći smisao veselje i zabava. S PU varaždinskom njegujemo dobru suradnju, prijavili smo i nekoliko projekata od kojih jedan ide direktno u Bruxelles, a radi se o potpunom novom sustavu praćenja prometa i sumnjivih radnji u gradu, kao novina za ovaj dio Europe. Policijska uprava će provesti i jedan novi projekt tijekom Špancirfesta te zahvaljujem MUP-u što su baš Varaždin odabrali za područje cijele Hrvatske. Uskoro ćemo sazvati i naše Vijeće za prevenciju od kriminaliteta na kojem ćemo i dodatno utvrditi što tijekom godine treba u gradu još poboljšati – napomenuo je Ivan Čehok.

Na kraju obilaska, gradonačelnik i zamjenici posjetili su Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Varaždina, gdje ih je dočekao zapovjednik Ivica Labaš s dežurnim pripadnicima vatrogascima, koji je također rekao da je najluđa noć protekla bez značajnijih potreba za intervencijama.

S gradonačelnikom je raspravio koji su planovi za iduću godinu i na koji način Grad Varaždin može pomoći u poboljšanju uvjeta rada Javne vatrogasne postrojbe.

 

 

U fokusu

FOTO Evo kako napreduje čišćenje jezera u Takošćanu, dnevno se odveze do 2500 metara kubnih sedimenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Čišćenje jezera u Trakošćanu i dalje dobro napreduje, a voda bi se mogla početi puštati već u svibnju.

>> FOTO Radovi u punom jeku, voda će se u jezero Trakošćan početi puštati već u svibnju

Donosimo nove fotografije napretka radova izmuljenja jezera.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković sredinom travnja došao je u Trakošćan provjeriti napredak radova.

– Iz Trakošćanskog jezera do sada je izvađeno više od 60.000 metara kubnih sedimenta koji je deponiran na privremenu deponiju. Uzevši u obzir količine iz prethodnih radova možemo zaključiti da je do sada iz jezera Trakošćanskog jezera izvađeno 106.000 metara kubnih sedimenta. Uskoro bi trebalo započeti punjenje jednog dijela jezera, a od jeseni i trajno zapunjavanje jezera. Rok završetka radova po ugovoru je 30. lipnja 2024. godine, a radovi su ugovoreni za 2,5 milijuna eura. Nakon završetka radova na čišćenju sedimenta iz prvog dijela jezera do Dvora Trakošćan slijedi uklanjanje servisnih putova – objavile su tada Hrvatske vode, koje su investitor.

Također, nakon čišćenja servisnih puteva slijedi punjenje donjeg dijela jezera neposredno ispod dvorca, a višak voda će se ispuštati u rijeku Bednju kako bi se omogućilo daljnje uklanjanje sedimenta iz viših dijelova Trakošćanskog jezera. Na taj način smanjit će se potreba za prepumpavanjem vode.

Paralelno s čišćenjem jezera Hrvatske vode uredit će lijevu obalu u dužini od 120 metara i to kamenom oblogom sa stopom od kamenog nabačaja. Na desnoj obali jezera uredit će se 100 metara klizišta i erodirane obale i to ugradnjom gabiona u visini od 1.5 metara.

U tjednu od 22. travnja Hrvatske vode su objavile da se povećava broj građevinskih strojeva za odvoz sedimenta te očekujemo dnevne odvoze između 2250 do 2500 metara kubnih po danu. Do tada je na gradilištu bilo devet dampera, četiri bagera duge ruke od 24 metra, četiri bagera ruke od 12 metara te buldožer.

Nastavite čitati

U fokusu

Radnici Varteksa idu u štrajk, nisu im isplaćene plaće za veljaču i ožujak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Nakon što radnicima Varteksa d.d. nisu isplaćene plaće za veljaču i ožujak ove godine te nakon neuspješno završenog postupka mirenja, Samostalni radnički sindikat Varteks donio je odluku kojom se pokreće štrajk.

– Štrajk će započeti u ponedjeljak, 06.05.2024. godine u 6 sati i trajat će do ispunjenja zahtjeva Sindikata, a to je isplata neisplaćenih plaća – objavila je Udruga radničkih sindikata Hrvatske.

U ponedjeljak će se održati i konfencija za medije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje