Povežite se s nama

Život i društvo

Rotaract Varaždin donirao računalo, laptop i televizor dvjema udrugama

Rotaract Varaždin

Objavljeno:

- dana

Rotaract Varaždin i ove je godine u najradosnije vrijeme u godini, ono blagdansko, organizirao karaoke s humanitarnim predznakom.

Naime, dana 29. prosinca 2018. s početkom u 20 sati u Medinoj škrinji započeo je najbolji karaoke show, koji je osim zabavnog elementa, imao i onaj humanitarni. Karaoke show bio je organiziran na principu nominacija, a očekivanja organizatora o velikom odazivu pjevača, bili oni sjajni ili manje sjajni, definitivno su se ostvarila. Ako je netko želio nekog nominirati, u humanitarne svrhe morao je donirati iznos od 10 kuna, a ako je ta osoba koju ste nominirali odbila prihvatiti nominaciju, „morala“ je u humanitarne svrhe donirati iznos od 20 kuna.

Također, u suradnji sa sponzorima, podijeli su i nagrade za najbolje pjevače, a nagradu za simpatičnost osvojile su cure koje su svojim pjevačkim sposobnostima svima izmamile osmijeh na lice.

Osim njih, svaka osoba koja je bila dovoljno odvažna da uzme mikrofon u ruke bila je nagrađena alkoholnim pidem doniranim od strane domaćina – Medine Škrinje, koja je također svojim promotivnim cijenama pića pomogla u uspješnoj realizaciji naše akcije.

– Ovim putem zahvaljujemo svima koji su se uključili u našu akciju, prvenstveno onima koji su nas oduševili svojim pjevačkim sposobnostima, potom tvrtkama ALPHA-M računala, Flor d.o.o i Oprema d.d., te konačno veliko hvala varaždinskim ROTARY klubovima koji su uvijek, pa tako i sada, podržali našu akciju- Rotary Club Varaždin, Rotary Club Varaždin 1181 i Rotary Club Varaždin Jug. Konačno, ono najvažnije, sav novac prikupljen od kotizacija, donacija varaždinskih Rotary klubova, i gore nabrojanih sponzora otišao je u ruke onima kojima je to najpotrebnije – kažu iz Rotaract kluba Varaždin.

Prikupljenim su sredstvima uspjeli donirati stolno računalo, laptop i televizor dvjema udrugama; udruzi „Zipka“ koja udomljuje djecu i mlade Varaždinske županije, a djeluje od 2007. godine s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja udomiteljstva te udruzi pod nazivom „Hoću život“, koja se bavi zbrinjavanjem mladih koji izlaze iz sustava socijalne skrbi uz program mentorstva, s ciljem osamostaljenja.

Donacije udrugama su uručili krajem siječnja te su im tako uljepšali najtmurniji mjesec u godini, a njihovi su osmijesi najveća zahvala organizatorima, sponzorima i svim sudionicima najboljeg karaoke showa u Varaždinu.

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sve nedjelje, praznici i blagdani do kraja 2024. u Ludbregu proglašeni javnim manifestacijama i sajamskim danima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ludbreg donio je Zaključak da će sve nedjelje do kraja godine, kao i blagdani  te praznici biti takozvani sajamski dani.

-U svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti i povećanja obujma turističke ponude Grad Ludbreg i Turistička zajednica područja Centar svijeta provode različite aktivnosti na proširenju kulturno-turističke ponude. Tako se sve nedjelje  u razdoblju od 1. svibnja 2024. do 31. prosinca 2024. godine proglašavaju danima javnih manifestacija i sajamskim danima na području Grada Ludbrega – objavili su u Gradu Ludbregu.

Pojedine aktivnosti i programi odvijat će se i u dane praznika ili neradnih dana te se, pored nedjelja, u toku godine danima javnih manifestacija i sajamskim danima proglašavaju ovi dani: 30. 05. 2024. – Dan državnosti i Tijelovo – četvrtak, 22. 06. 2024. – Dan antifašističke borbe – subota, 5. 08. 2024. – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja-ponedjeljak, 15. 08. 2024. – Velika Gospa – četvrtak, 1. 11. 2024. – Dan svih svetih – petak, 18. 11. 2024. – Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje – ponedjeljak i 26. 12. 2024. – Sveti Stjepan – četvrtak.

-Prigodna prodaja na kioscima, štandovima i slično, kao sastavni dio javnih i sajamskih manifestacija  može započeti najranije u 6:00 sati i završiti  najkasnije do 22:00 sata, a u dane manifestacije „Ludbreška Sveta Nedjelja“ može započeti najranije u 6:00 sati i završiti najkasnije do 24:00 sati – kažu u Gradu Ludbregu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje