Povežite se s nama

Crna kronika

Djevojku (15) udario auto u Gornjem Kućanu kada je neoprezno prelazila cestu

vikenda

Objavljeno:

- dana

Jučer, 13. veljače oko 14.45 sati u Gornjem Kućanu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Pješakinja starosti 15 godina izašla je iz autobusa koji se zaustavio na prometnoj traci Varaždinske ulice te je iza zaustavljenog autobusa započela je prelaziti kolnik, a da to nije učinila pažljivo i nije se uvjerila da to može učiniti na siguran način.

Tom prilikom kad je stupila na prometnu traku prednjim djelom vozila je nju udarilo osobno vozilo kojim je iz smjera Varaždina u smjeru Donjeg Kućana upravljala 43-godišnjakinja. Uslijed sudara pješakinja nabačena na poklopac motora osobnog vozila nakon čega je pala na kolnik i zadobila ozljede.

Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Crna kronika

Teške ozljede: muškarac pao s traktora u Selnici, a drugi ozlijeđen pri padu s ljestava u Nedelišću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija /Pixabay

U razmaku od samo nekoliko sati dogodila su se dva nesretna događaja u kojima su dvojica muškaraca teško ozlijeđena, javila je PU međimurska.

Prvi nesretni slučaj dogodio je u utorak, 30. travnja, oko 10:30 sati u Nedelišću, kada je 64-godišnjak stajao na ljestva i skidao bršljan s fasade obiteljske kuće u Ulici Vladimira Nazora. U jednom trenutku izgubio je ravnotežu te s visine oko dva metra, pao na tlo.

Drugi nesretni slučaj dogodio se istog dana oko 15:40 sati u Selnici, kada je 74-godišnjak upravljao neregistriranim traktorom, marke „Tomo Vinković“ te pritom malčirao travu u dvorištu vikendice u Ulici Bukovčak. U trenutku kada se spuštao nizbrdicom (nagib 40°), pao je traktora te mu je prednji lijevi kotač zahvatio lijevu ruku.

Obojica ozlijeđenih muškaraca vozilima hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da su u opisanim događajima teško ozlijeđeni te su zadržani na liječenju.

O nesretnim slučajevima izvijestit će se nadležno držano odvjetništvo.

Nastavite čitati

Crna kronika

Muškarca došli privesti na sud, a on upalio bengalku te zapaljivim sprejom usmjerio plamen prema policajcima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

lisice zatvor uhićenje

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 22. travnja 2024., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina starog 51 godinu zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prisile prema službenoj osobi i prijetnje iz Kaznenog zakona.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 51-godišnjak 17. travnja 2024., u kući na području Varaždinske županije, prijetio smrću policijskim službenicima koji su postupali zbog kršenja ranije mu izrečenih mjera opreza i privođenja na nadležni sud, kao i da je upalio bengalsku baklju te zapaljivim sprejom usmjerio plamen prema policijskim službenicima, ali su ga policijski službenici uspjeli potom savladati – objavio je DORH.

Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila okrivljeniku istražni zatvor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje