Povežite se s nama

Život i društvo

Antonio Tkalec snimio pop-rock pjesmu “Vrijeme vučije” posvećenu svim zaljubljenim!

Objavljeno:

- dana

Iako je najpoznatiji kao kantautor, skladatelj, tekstopisac i producent moderne duhovne glazbe, varaždinski samostalni glazbeni umjetnik Antonio Tkalec, otišao je korak dalje u svojoj karijeri i sa vrhunskim Hrvatskim hit makerima snimio je pop-rock singl „Vrijeme vučije“.

Radi se o lako pamtljivoj ljubavnoj pop-rock pjesmi koja brzo ulazi u uho, stoga Antonio Tkalec vjeruje da će brzo zaživjeti među publikom.

Glazbu potpisuje Miro Buljan, producent Tonya Cetinskog te osnivač i direktor glazbene nagrade Cesarica, dok je tekst napisao Nenad Ninčević.

Aranžman potpisuje Ivan Mikulić, producent s kojim Tkalec ove godine slavi deset godina vrlo uspješne suradnje koja je na Hrvatsku duhovnu glazbenu scenu lansirala čak četiri vrhunska studijska albuma, koji su unatrag deset godina primili gotovo 20 glazbenih nagrada.

Prateće vokale otpjevala je Jadranka Krištof, prateći vokal najpoznatijim hrvatskim glazbenicima, a njezin glas može se čuti u velikom broju tv reklama i sinkroniziranim animiranim filmovima.

Na pjesmi su sudjelovali i stalni prateći glazbenici Antonia Tkaleca: Nebojša Buhin i Mario Bilić.

“Svjetovna pjesma”

– Imam privilegiju i čast biti punopravni član Hrvatskog društva skladatelja gdje se nekoliko puta godišnje susrećem i surađujem sa najpoznatijim Hrvatskim skladateljima. Struka je oduševljena mojim radom u duhovnoj glazbi, pa me već nekoliko godina nagovaraju da snimim jednu ovakvu „svjetovnu“ pjesmu. Dugo sam oklijevao, ali mislim da je sad pravo vrijeme da to učinim. Moj život je duhovna glazba i tako će i ostati, a pjesmu „Vrijeme vučije“ snimio sam kao posvetu svima koji iskreno vole i koji su zaljubljeni – naveo je Tkalec.

Pjesma je objavljena danas, na samo Valentinovo, a snimljen je i video spot, koji izlazi krajem ovog tjedna. Bit će dostupan na You Tube kanalu Antonio Tkalec – official.

Život i društvo

Na 1. svibnja varaždinski će policajci posebno motriti mopediste i motocikliste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će u srijedu, 1. svibnja, u vremenu od 12 do 20 sati, operativnu akciju „Mopedisti i motociklisti“ s ciljem utvrđivanja prekršaja od strane ove skupine sudionika u prometu te prekršaja drugih sudionika u prometu, kojima se ugrožava sigurnost mopedista i motociklista.

Akcija će se provoditi na cijelom području Varaždinske županije, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih, javila je policija.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ožujak je na varaždinskom području bio iznadprosječno kišan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U većini Hrvatske je tijekom ožujka zabilježeno više oborine u odnosu na prosjek, a u Zadru je ožujak 2024. bio najkišovitiji u povijesti mjerenja na toj postaji. Samo je u istočnim predjelima količina oborine bila manja od prosjeka za ožujak, ukazuju najnoviji podaci DHMZ-a.

Prema raspodjeli percentila u ožujku 2024. godine ožujak je bio ekstremno kišan u Zadru, vrlo kišan u dijelu srednje Dalmacije (Split, Šibenik), središnje Istre (Pazin) i sjeverne Hrvatske (Varaždin i Zagreb).

Kišne prilike prevladale su u gorju (Parg, Zavižan, Gospić) te zapadnim predjelima kontinentalne Hrvatske, a u Slavoniji je bilo sušno.

Normalne količine oborine zabilježene su u središnjem dijelu kontinentalne unutrašnjosti, dijelu sjevernog primorja (Senj, Rijeka) te krajnjem jugu (Dubrovnik).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje