Povežite se s nama

Međimurje

Šefica ŽUC-a Ljerka Cividini HNS-ov džoker za gradonačelnika Čakovca

Objavljeno:

- dana

KANDIDATURA

Stvari uvijek možemo mijenjati i ako su loše ne trebamo ih prihvaćati takvima kakve jesu. Umjesto da se nečeg bojimo, bolje je da krenemo u promjene i zato sam tu. Nastojati ću gradom upravljati u duhu dobrog financijskog gospodara, ovim je riječima Ljerka Cividini  na konferenciji za novinare održanoj kod čakovečkog nadvožnjaka najavila i potvrdila svoju kandidaturu za mjesto gradonačelnice Čakovca u ime HNS-a.

 

Podsjećamo, riječ je o jedinoj ženi koja je u Hrvatskoj izborila čelnu poziciju Županijske uprave za ceste. Da će upravo 45-godišnja Ljerka Cividini biti kandidatkinja HNS-a obznanili su čelnici i članovi Gradske organizacije Hrvatske narodne stranke, predvođeni predsjednikom čakovečkog HNS-a Nenadom Hranilovićem.

Službeno predstavljanje potencijalne nove gradonačelnica Čakovca, druge žena na čelu središta Međimurske županije nakon Marije Ružić, prekinulo je i brojna novinarska nagađanja vezana uz njezinu moguću kandidaturu na lokalnim izborima.

– Za pametno gospodarenje trebate i pametnu ekipu. Vjerujem da je Čakovec ima, ali nedostaje menadžment koji će ih znati voditi. Odgovorno upravljanje Gradom bit će mnogo lakše uz dobru suradnju s Međimurskom županijom – istaknula je Cividini na konferenciji za medije održanoj simbolično u Perivoju Zrinski kod čakovečkog nadvožnjaka u Vukovarskoj ulici.

Dosta je isprika

Naime, obnova ovog cestovnog objekta bit će jedno od ključnih pitanja kojima će se morati pozabaviti buduće čelništvo grada, s kojima se aktualno nije.

– U idućem razdoblju, kad ćemo biti na čelu Grada sanirat ćemo  nadvožnjak. Mi smo, naime,  pronašli rješenja, a ne isprike – ustvrdila je sadašnja ravnateljica ŽUC-a.
Dodala je da imaju volju i ambiciju, te dobre suradnike.

– Građani se moraju dobro osjećati u svom gradu. U životu je jako važno da prepoznate kad je vrijeme da odete. Grad mogu pokrenuti i preokrenuti nezadovoljni građani i oni koji imaju optimizam da se to može promijeniti.  To će biti puno lakše uz podršku Međimurske županije koja neće izostati uz naše vođenje grada. Ne želim biti gradonačelnica ni lijevo ni desno orijentiranih građana, već svih sugrađana –  naglasila je pojasnivši da upravo iz tog razloga na potpisivanje koalicijskog sporazuma, dogovora i pregovora poziva sve zainteresirane stranke udruge, građane i građanke koji prvenstveno imaju želju, ideju i volju unijeti promjenu u grad Zrinskih.

Inicijativa je tu

Inače, ova Čakovčanka u svom bogatom životopisu osim funkcije ravnateljice Županijske uprave za ceste ima velik broj kvalifikacija potrebnih za obavljanje najodgovornije funkcije u gradu. Primjerice,  završila je Prometni fakultet, ali i Filozofski gdje stječe zvanje profesora, te ima postdiplomski iz menadžmenta.

Uz sve to je i brižna majka dvoje djece. Govoreći o svojoj kandidaturi Cividini je kazala kako su ljudi zaboravili da se stvari koje su loše mogu mijenjati i kako se ne treba bojati djelovati i krenuti u promjenu. Pritom je obećala da će pošteno odraditi posao gradonačelnice, što smatra ključnim u radu prve osobe jednog županijskog središta.

Izvor:
Foto: NA

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje