Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Zvonimira Kovača, prvog marofskog stogodišnjaka, čestitari obasuli poklonima

Objavljeno:

- dana

Uz pjesmu, darove i pokoju suzu, u subotu je svečano je obilježen 100. rođendan Zvonimira Kovača, prvog marofskog stogodišnjaka.

Zvonimir je rođen 17. ožujka 1919. godine u Lukaču pokraj Virovitice, a u Novi Marof je sa suprugom Ankom došao prije 65 godina. Oboje su bili učitelji u novomarofskoj osnovnoj školi, a uz to Zvonimir je nekoliko godina bio i ravnatelj škole.U povijesti će ostati zapisano i da je upravo on bio prvi voditelj školske šahovske sekcije. Šah je ostao njegova ljubav do današnjih dana, stoga i ne čudi da je, uz darove i cvijeće, za rođendan dobio i tortu u obliku šahovske ploče. Čestitare je djed Zvonko dočekao u krugu svoje obitelji – sina Kazimira i snahe Gordane te unuka Sonje i Marte, a rođendan mu je prvi čestitao gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. – Čast mi je i zadovoljstvo što imam priliku čestitati stoti rođendan našem sumještaninu Kovaču koji je godinama bio društveni radnik, učitelj u našoj školi, prisutan u životu grada. Prekrasno je što imamo i stogodišnjake u Novom Marofu i nadam se da će ih biti više, a našem Zvonimiru želim dobro zdravlje i još lijepih rođendana – rekao je Jenkač. Članovi KUD-a i klape „Marof” slavljeniku su čestitali na svoj način – pjesmom kojoj se pridružila cijela obitelj Kovač, pa i sam slavljenik. Ne pamti on samo riječi pjesama, već i mnoge događaje, a danas ga, osim šaha, zanimaju nogomet i politika – djed Zvonko je dosad izlazio na sve izbore, lokalne i parlamentarne, i s punom pozornošću prati događanja na političkoj sceni. – Budite dobri, pošteni i vrijedni i pazite na svoje zdravlje – poručio je za kraj ovaj simpatični stogodišnjak.

Život i društvo

FOTO Primalje varaždinske Bolnice svima otvorile svoje radno mjesto te dale važne informacije o dolasku djece na svijet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas je u Općoj bolnici Varaždin bilo vrlo edukativno, posebno za trudnice te buduće majke i očeve.

Naime, povodom Međunarodnog dana primalja, koji se obilježava 5. svibnja, primalje Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin pozvale su sve zainteresirane da posjete rodilište te da se upoznaju s njihovim radom.

Odaziv je bio odličan, a to i ne čudi s obzirom da je veza primalje i trudnice izuzetno važna.

Najprije je održano predavanje, a zatim i obilazak rodilište, uključujući i rađaonicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Na hitnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća prihvaćene ponude za zakup zemljišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina koja je sazvana po hitnom postupku.

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića razlog hitnosti je da bi poljoprivrednici koji su dali ponude za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Varaždina mogli na vrijeme krenuti u ovogodišnju sjetvu.

Na sjednici je prisustvovalo 16 vijećnika koji su na kraju većinom glasova izglasali odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta. Donošenje odluke na Gradskom vijeću je preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenja zakupaca u posjed.

Javnim natječajem bilo je obuhvaćeno 16 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 15 godina i 40 katastarskih čestica koje se daju u zakup na rok od 5 godina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje