Povežite se s nama

Crna kronika

U slučaju rekordne zapljene droge u Varaždinu uhićena i trojka iz Varaždina i Međimurja

Objavljeno:

- dana

Pisali smo o rekordnoj zapljeni droga PU varaždinske. Zaplijenili su gotovo pola tone droge, no policijsko istraživanje nakon uhićenja Varaždinca (38) i Crnogorca (33) je nastavljeno.

>>FOTO Ovo je najveća zapljena droge u Varaždinu ikad, Varaždinac prevozio nevjerojatnih pola tone

Naime, uhićeni su još muškarci starosti 48, 38 i 41 godinu iz Varaždina i Međimurja, koje se s 38-godišnjakom i 33-godišnjakom sumnjiči za kaznena djela zločinačko udruženje, odnosno kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama počinjenih u sastavu zločinačkog udruženja.

Sumnja se da je 48-godišnjak iz Međimurja u razdoblju od najmanje kolovoza 2018. do 6. ožujka 2019. godine, na području Hrvatske, Crne Gore i Njemačke, povezao u zajedničko kriminalno djelovanje ostalu četvoricu navedenih, s ciljem stjecanja nepripadne materijalne koristi i to nabavkom, prijevozom, prijenosom i preprodajom većih količina droge marihuane te kemijske droge amfetamin.

– Planiranjem i realizacijom navedenog 48-godišnjak je rukovodio zajedno sa 38-godišnjakom, s kojim je za potrebe ispunjenja svrhe zločinačkog udruženja, zajednički i dogovorno, ostvario kontakte sa za sad nepoznatim osobama u Crnoj Gori, preko kojih su u Albaniji počeli nabavljati veće količine droge marihuane i amfetamina – ističe PU varaždinska.

Također su osigurali dopremanje droge iz Crne Gore u Hrvatsku u samo za tu svrhu unaprijed prerađenim kamionima. Po prijevozu droge na područje Hrvatske, odnosno grada Varaždina, droga se istovarivala i prepakiravala, nakon čega se dio droge skladištio u Varaždinu za potrebe daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj, dok se za drugi dio droge organizirao prijevoz za Njemačku.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer, 20. ožujka, dvojica od navedenih starosti 48 i 43 godine, predani su uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku Pritvorske jedinice Policijske uprave zagrebačke.

Crna kronika

Provalili u trgovinu u Cestici te ukrali veću količinu piva i cigareta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađa.

U srijedu, 1. svibnja, oko 22.30 sati, nepoznati su počinitelji provalili u trgovinu u Gajevoj ulici u Cestici i otuđili veću količinu piva i cigareta. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

U četvrtak, 2. svibnja, tijekom jutarnjih sati, u Gornjem Vratnu, nepoznati je počinitelj iz garaže u vlasništvu 48-godišnjakinje, otuđio električni bicikl. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 300 eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Uzeo crnu boju i ljepljivu traku pa u Ludbregu preinačio brojeve i slova na registraciji auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja 2024., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina starog 43 godine zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljenog 43-godišnjaka tereti da je početkom 2023. godine u Ludbregu, koristeći crnu boju i ljepljivu traku, na originalnim automobilskim registarskim pločicama preinačio brojeve i slova te takve preinačene registarske pločice montirao na svoj osobni automobil kojim se koristio za vožnju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje