Povežite se s nama

Život i društvo

Udruga Novi put koja vodi Prenoćište za beskućnike u Varaždinu primila vrijednu nagradu

Objavljeno:

- dana

Udruga Novi put sudjelovala u utorak, 19. ožujka na Stručnom skupu pod nazivom „Promicanje važnosti ljudskih odnosa“ kojeg je organizirala Hrvatske udruge socijalnih radnika u Zagrebu, a povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada.

Na Stručnom skupu dodijeljene su nagrade “Plaketa Hrvatske udruge socijalnih radnika” za organizacije civilnog društva i za fizičke osobe čiji je rad prepoznat kao opće dobro i od posebnog značaja, a njihovo djelovanje doprinosi razvoju i afirmaciji profesije socijalnog rada, a dodijeljena je i Godišnja nagrada Jakov Kudrić.

Upravo je Udruga “Novi put” iz Varaždina bila jedan od dobitnika nagrade “Plaketa HUSR-a”.

Nagradu je primio u ime Udruge predsjednik Nikola Dugandžić, a dodijelila ju je Štefica Karačić, predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika.

Naime, Udruga “Novi put” osnovana je 2010. godine u Varaždinu. Nevladina je organizacija koja ima za cilj promicanje, razvoj i unapređenje skrbi o beskućnicima, pružanje stručne i savjetodavne pomoći te stručno osmišljavanja, izradu i realizaciju projekata za unapređenje kvalitete života beskućnika.

Kao udruga vodi Prenoćište za beskućnike, koje je osnovano 2001. u suradnji s Gradom Varaždinom i Centrom za socijalnu skrb Varaždin.

Protekle godine u Prenoćištu je ostvareno ukupno 3674 noćenja za 28 korisnika, a za očekivati je da će zbog sve težeg materijalnog stanja velikog dijela današnjeg društva taj broj i dalje rasti. Kako bi se unaprijedila kvaliteta života beskućnika u Prenoćištu su im dostupne brojne aktivnosti – kreativne radionice, radna terapija, obrađivanje vrta i plastenika, radionice šivanja, psihosocijalni grupni rad i slično, u kojima mogu svakodnevno sudjelovati i svrhovito provoditi svoje slobodno vrijeme.

– Nastojimo naše sugrađane beskućnike navesti da kroz razne aktivnosti vrate vjeru u sebe i vlastite vrijednosti. Udrugu je kandidirala Udruga socijalnih radnika Varaždinske županije kojima ovim putem zahvaljujemo jer su prepoznali trud rad djelatnika i članova Udruge, ali zahvaljujemo i svim kolegama te građanima koji su nam tijekom svih ovih godina pružili podršku u radu – ističu iz Udruge Novi put.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje