Povežite se s nama

Međimurje

Pridružite se djelovanju Zaklade “Katruža” i podržite potrebite!

Objavljeno:

- dana

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ poput najljepšega cvijeća svoj procvat doživljava na proljeće, kad će tradicionalnim koncertom okupiti međimurske izvođače i njihove goste.

Dobrotvorni koncert „Proljeće za Katružu“ bit će održan u srijedu, 27. ožujka, s početkom u 19 sati u Centru za kulturu. Tijekom 18 godina plemenitog rada, uz pomoć Zaklade usmjereno je više od 5,3 milijuna kuna pomoći sugrađanima. Zaklada „Katruža“ osnovana je 2000. godine sa svrhom dodjele pomoći za potrebe liječenja, rehabilitacije, transplantacije, nabave pomagala i lijekova u slučajevima kada zdravstveno osiguranje ne podmiruje troškove.

Ulaznice za koncert su u prodaji po cijeni od 40 kuna, a mogu se nabaviti na blagajni Centra za kulturu Čakovec ili u uredu Zaklade, koji se nalazi u zgradi Međimurske županije

– Tijekom 18 godina uspješnog djelovanja „Katruža“ je dodijelila više od 5,3 milijuna kuna pomoći za kupnju skupih lijekova, operacija, specijalne prehrane, nabavku udžbenika i računala za slijepu i slabovidnu djecu. Valja istaknuti da su korisnici često djeca te smo u 2018. godini usmjerili oko 250.000 kuna za 82 podnositelja pomoći, od čega je 59-ero djece. U tome se vidi plemenita aktivnost Zaklade jer pruža zdravstvenu pomoć u situacijama kada naši sugrađani tu pomoć ne mogu dobiti – istaknuo je predsjednik Upravnog odbora „Katruže“ Miroslav Horvat, dr. med.

Koncert, izložba, prodaja

Dobrotvorni koncert u Centru za kulturu prilika je da se obilježe godine uspješnog i plemenitog rada Zaklade i da se zahvali svima koji nesebično pomažu u provođenju njezinih aktivnosti. Prihod od prodaje karata bit će usmjeren za potrebe liječenja i ostalih troškova onima kojima je to najpotrebnije. Uz koncert, u okviru humanitarne akcije „Proljeće za Katružu“ bit će održana prodajna izložba doniranih radova Likovne kolonije udruge donjega Međimurja (od 15. do 19. travnja u Scheierovoj zgradi) kao i prigodna prodaja katruže tijekom svibnja u Čakovcu, Prelogu, Murskome Središću, Nedelišću, Belici, Svetoj Mariji i Pribislavcu.

– Pozivamo sve dobre ljude da dođu na koncert koji će već tradicionalno pokazati veliko srce Međimurja. Ovo je prilika da se zainteresirani pridruže djelovanju Zaklade „Katruža“ koja svojim radom pridonosi podizanju standarda zdravstva naše Županije i potiče sve nas da djelujemo plemenito – zaključio je upravitelj Zaklade i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Ulaznice za koncert su u prodaji po cijeni od 40 kuna, a mogu se nabaviti na blagajni Centra za kulturu Čakovec ili u uredu Zaklade koji se nalazi u zgradi Međimurske županije.

Međimurje

Ukusni kotlić i zabava uz tamburaše 18. svibnja na manifestaciji “Što smo, kaj smo i kak kuhamo”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao uvod u Dane grada i Ljeto uz Muru i ove godine održava se manifestacija „Što smo, kaj smo i kak kuhamo“, tradicionalno kuhanje kotlića 18. svibnja, a dobra zabava je zagarantirana.

Kuhanje započinje u ranim jutarnjim satima, dok će podjela delicija započeti u 11 sati na izletištu „Fusek“ u Murskom Središću, a svoje umijeće pokazat će Mjesni odbori Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice.

Jela će biti besplatno podijeljena posjetiteljima, a za dobru atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav „Prim“.

Nastavite čitati

Međimurje

Mraz pogodio područja Murskog Središća i Štrigove pa je proglašena prirodna nepogoda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu od mraza za Grad Mursko Središće i Općinu Štrigova, gdje je mraz u razdoblju između 19. i 22. travnja 2024. godine izazvao smrzavanje, oštećenje i očekivano značajno smanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i vinogradima.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode – mraza stupa na snagu 6. svibnja 2024.

Međimurska županija ovom odlukom zadužuje općinska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da procjenu štete prijave županijskom povjerenstvu putem Registra šteta i to u roku od 50 dana od dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo potom će izraditi zbirno izvješće o nastaloj šteti na navedenom području.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje