Povežite se s nama

U fokusu

Marijan Kostanjevac: Za smjenu Rožmarića kriv je Štromar, svojim potezima šteti Vladi i Vinici

Objavljeno:

- dana

Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica oštro je svojim priopćenjem za medije reagirao na rezultate raspodjele potpora Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja  te nedavnu smjenu direktora Elektre Varaždin.

Za sve je, tvrdi Kostanjevac, kriv „domaći muž“, ministar Predrag Štromar koji je, kako navodi vinički načelnik, godinama sapunao dasku Rožmariću, a sada je još i zavrnuo slavinu pa je Općina od Ministarstva graditeljstva dobila mizernu potporu.

Priopćenje Marijana Kostanjevca donosimo u cijelosti:

Poštovani,

Ovih dana puno se govorilo oko dodjele odnosno ne dodjele potpore koju smo kao Općina tražili od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Dakle,  na javni poziv Ministarstva za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda,  u roku i sa svom potrebnom dokumentacijom, prijavili  smo dva projekta.

Prvi projekt odnosio se na sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta vrijednosti 624.652,00 kn kojim je bilo obuhvaćeno najviše dionica s područja Vinicabrega, naselja gdje gospodin ministar  živi, a to su:  odvojak Slunjski, odvojak Auer i odvojak Šincek, dakle,  naselja u kojem je uvijek dobivao najviše glasova pa se  tako ovim činom „zahvalio“ tim svojim glasačima.

Strašno i nedopustivo! Drugi projekt odnosio se na nabavu traktora sa ralicom za čišćenje nogostupa i prikolicom vrijednosti 225.000,00 kn.  Drugim riječima, ukupna vrijednost prijavljenih projekata bila je  849.652,00 kn. U  skladu s kriterijima iz javnog poziva,  kao općina iz 4. skupine prema stupnju razvijenosti  imamo pravo na 50% potpore ili po jednom ili po drugom prijavljenom projektu. I gle vraga, nama Ministarstvo dodjeli 78.000,00 kn, što nije 50% niti po jednoj prijavi. Ovo je sramotna i nedopustiva diskriminacija jednog ministra i potpredsjednika Vlade, a našeg sumještanina.

Potpredsjednik Vlade to  inače čini  sustavno i godinama i ovakvim postupcima sramoti ovu izuzetno uspješnu Vladu i gospodina Plenkovića, samog predsjednika Vlade. Ovom raspodjelom potpora trebalo bi se  pozabaviti Državno odvjetništvo kojem ću se kao načelnik obratiti i zatražiti da se čitav slučaj ispita. Od 181 općine,

Vinica je zahvaljujući Štromaru završila na 176. mjestu, što najviše govori o njemu i mišljenja sam da je bespredmetno komentirati ovaj, za općinu usudim se reći,  pokvareni i bolesni čin. Dokaz štete koju proizvodi i provodi i nedavna je smjena direktora Elektre Varaždin, gospodina Rožmarića (koji bi ionako za godinu dana otišao u redovnu mirovinu!) u čemu upravo on ima najveće zasluge, obzirom da je to već tražio u nekoliko navrata.

To nije niti ljudski niti moralno, a najmanje politički, što takav čovjek uopće obnaša  visoku dužnost, i nanosi štetu „svojoj“ općini i „svojim“ ljudima i to rođenim Viničancima, što sam i ja osobno doživio prije devet godina, kada  sam proglašen tehnološkim viškom. Ovo je  nedopustivo, ali i opasno tako da se nadam da će sve rezultirati  skorim završetkom političke karijere uvaženog ministra jer ova sramota mora prestati, za dobrobit ljudi,  općine, županije i države!

Načelnik Općine Vinica

Marijan Kostanjevac

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje