Povežite se s nama

Život i društvo

Članovi HDZ-a iz Varaždinske županije na proslavi 30. obljetnice osnutka HDZ-a

HDZ Varaždinske županije 30 godina proslava

Objavljeno:

- dana

Svečanom akademijom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu Hrvatska demokratska zajednica u ponedjeljak je, 17. lipnja, obilježila 30. obljetnicu osnutka.

Uoči svečanosti izaslanstvo stranke, predvođeno predsjednikom Vlade i HDZ-a Andrejom Plenkovićem, položilo je vijenac i zapalilo svijeću na grobu prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana.

Nakon svečanosti na prostoru Nogometnog kluba Jarun odigrana je tradicionalna nogometna utakmica između momčadi HDZ-a i zvijezda.

HDZ je osnovan u Zagrebu 17. lipnja 1989. godine u prostorijama NK „Borac“ na Jarunu, a na toj skupštini za prvog predsjednika je izabran dr. Franjo Tuđman. Na prvim višestranačkim izborima u travnju i svibnju 1990. HDZ odnosi pobjedu i ustrojava novu hrvatsku vlast.

Na svečanosti u Zagrebu bili su i članice i članovi HDZ-a iz Varaždinske županije.
Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak čestitao je svim HDZ-ovkama i HDZ-ovcima 30. rođendan najznačajnije stranke u povijesti hrvatskog naroda.

– Kroz tih 30 godina upravo zahvaljujući HDZ-u ostvareni su svi strateški ciljevi od samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske do njenog ulaska u najprestižnije asocijacije današnjice, tj. ulaska u punopravno članstvo NATO-a i Europske unije. Nažalost, u tom razdoblju razvoja demokracije i društva u cjelini bilo je i padova zbog nesavjesnih pojedinaca koji su se više bavili stanjem svojih privatnih računa nego općim dobrom. Za to su nam birači s punim pravom u dva navrata ispostavili račun. Međutim, kad se sve zbroji i oduzme, neusporedivo veći je doprinos HDZ-a boljitku hrvatskog naroda i svih naših građana. Kada govorimo o Varaždinskoj županiji nedvojbeno je da je upravo pod vodstvom HDZ-a 90-ih godina, odnosno u mandatu tadašnjeg župana Marijana Mlinarića, započet najveći infrastrukturni projekt, a to je izgradnja autoceste Zagreb-Goričan, koja je u konačnici dovela do gospodarskog rasta kroz izgradnju brojnih poduzetničkih zona. Također, svjedoci smo da je unazad dvije-tri godine opet započet veliki investicijski ciklus, upravo zahvaljujući HDZ-u i našim koalicijskim partnerima, a vrijednost tih investicija za sada iznosi oko 1,4 milijarde kuna – rekao je Stričak.

Član Predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik iz Varaždinske županije dr.sc. Josip Križanić poručio je da je HDZ najveća i državotvorna stranka u povijesti Hrvata.

Obilježavajući 30. godišnjicu, nakon polaganja vijenca, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je da su dan, kada se obilježava 30. obljetnica osnutka stranke, s ponosom započeli odajući dužno poštovanje i iskazujući trajnu zahvalnost dr. Franji Tuđmanu.

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje